Vader Dochter relatie

De verborgen dynamiek van de vader dochter relatie heeft grote impact op ons leven als vrouw, op ons zelfbeeld, ons vermogen om blijvende relaties aan te gaan, ons zelfvertrouwen in ons werk. Allen aspecten gevoed door de relatie met de eerste man ons leven. Er zijn vele verschillende dynamieken afhankelijk van het type vader. Iedere dynamiek heeft een eigen thematiek zoals de onvolwassen afhankelijke dochter, de onzekere en angstige dochter, de dochter die als schild optreedt of vaders lieveling, de perfecte en unieke dochter.

Daar waar wij bij onze moeder verlangen naar haar omhelzing en de relatie met haar de basis is voor het kunnen ontvangen, het verbinden en het intuïtieve waarnemen, verlangen wij van onze vader dat hij met ons mee de wereld in de loopt en ons de weg wijst. In onze moeder ontdekken wij ons pure zelf en met de ogen van onze vader zien wij onze vrouwelijkheid.

De relatie met je vader bepaalt hoe je je als vrouw verhoudt tot zowel het mannelijke als het vrouwelijke en is van grote invloed op de manier waarop je je leven leeft. Door inzicht en bewustzijn te vergroten ten aanzien van de relatie met je vader leer je het positieve aspect van de mannelijke essentie ervaren en in balans brengen met het vrouwelijke. In jezelf en ook in de buitenwereld.

Verschillende opstellingen met ruimte voor persoonlijke vragen

Tijdens deze dag werken we met verschillende soorten opstellingen, afgewisseld met meditatie en sharings (het delen van je ervaringen). Door inzet van archetypische opstellingen kan iedereen op deze dag haar eigen relatie, haar kernwond helen, en haar verlangen de ruimte geven. Meestal is er voldoende tijd voor een opstelling van 1 of 2 persoonlijke vragen vanuit de groep. Dit leg ik van tevoren expliciet niet vast. Zo kunnen we vrij zijn en de stroom van de dag volgen.

Ondanks dat het een dagworkshop is, ervaren eerdere deelneemsters dat de indrukken nog lange tijd doorwerken. Het is een dag van verbondenheid met je eigen kracht en kwetsbaarheid in een intieme setting met andere vrouwen.

Waarom deze workshop

De redenen om deel te nemen zijn uiteenlopend van het verlangen om los te komen van het geïdealiseerde beeld van de vader tot het zich bevrijden van de projectie van het innerlijke beeld van autoriteit. Uiteindelijk komt het altijd neer om meer bij de vrouwelijke kern te komen en de natuurlijke kracht van zachtheid en kwetsbaarheid te mogen ervaren. In het herijken van de relatie met onze vader verandert onherroepelijk de relatie met onze moeder.

Door ons persoonlijke verlangen samen met andere vrouwen te onderzoeken, openen wij het veld van de vrouwenenergie en nodigen wij door stil te staan bij onze vader de mannelijke energie uit. In dit samenzijn kunnen wij met elkaar in veiligheid een beweging maken vanuit ons hart. Het is magisch om te ervaren hoe groot de kracht en de liefde is als we met vrouwen samen zijn en hoe welkom pure mannelijke energie is. Een helend veld staat open voor ieder die aanwezig is. Het staat voor je klaar om te stromen, nieuwe gebieden vruchtbaar te maken en het leven door te geven in welke vorm dan ook.

Wil jij je verbinden met jouw levensstroom, met zowel jouw vrouwelijke als mannelijke essentie en al jouw levensgebieden laten bevruchten? Sluit je aan bij de andere dochters.

Spreekt dit je aan? Kom naar de Vader Dochter relatie workshop of naar een van mijn andere workshops. Je kunt je aanmelden met de link van het event van jouw keuze. Check mijn agenda voor data, link voor aanmelding en meer info. Bellen kan ook natuurlijk.

Wanneer

februari

22feb10:0017:00Workshop Vader Dochter relatie