Skip to main content

De weg van de Heldin van Maureen Murdock. De ondertitel is ‘ De zoektocht van de vrouw naar heelheid’, vond ik toepasselijk dus alle reden om dit boek te lezen. Ik las dit boek toen ik de breuk noem het leegte in de relatie met mijn moeder al aardig had geheeld. Ik herkende niet alleen de pijn van de onderbroken uitreiking maar vooral ook de samenhang daarvan met het feit dat ik een echte vadersdochter ben. Wat ik zo mooi aan haar boek vind is de weg die zij beschrijft. De weg die begint met de verwijdering van het vrouwelijke en eindigt met de integratie van mannelijk en vrouwelijk. De Reis van de Heldin had ik al in de wereld gezet en toen ik dit boek las, gaf het mij heel veel steun en tegelijkertijd ook erkenning. Dat wat ik had ervaren en wilde delen is een universele weg die vrouwen bewandelen op weg naar heelwording.

Het boek leest door vele voorbeelden heel makkelijk en voelt tegelijk ook heel persoonlijk.