Skip to main content

Reis van de Heldin - Blok 3 (groep 3)

201725aug(aug 25)10:0026(aug 26)16:30Reis van de Heldin - Blok 3 (groep 3)

Details evenement

Een eigentijds Persoonlijk Leiderschaps Programma voor vrouwen die willen groeien op de levensgebieden werk, relaties, lichaam en spiritualiteit.

Deze cursus heet de Reis van de Heldin omdat het staat voor de archetypische reis van de Held. In ons geval van de vrouwelijke held, gaat de heldin op zoek gaat naar het hogere en moet daarvoor haar beschermde en veilige basis verlaten, beproevingen doorstaan. Zij ontdekt haar scheppingskracht en weet deze vervolgens mee terug te nemen naar haar leven van alledag. In haar avontuur zitten precies die fasen die wij als stervelingen doorlopen als wij ons bewustzijn vergroten en persoonlijke groei doormaken.

Wij kunnen in ons leven dus allemaal de reis van de heldin afleggen. Zodra we gehoor geven aan de roep om de schat in onszelf te ontdekken en onze comfortzone verlaten, beginnen we aan dit grote avontuur van beproevingen, dwalingen, verlies van iets dat ons dierbaar was en de ontdekking van de schat. Met als grootste uitdaging om als we de schat eenmaal gevonden hebben haar niet achter slot en grendel veilig te stellen, maar haar overal mee naar toe te nemen, aan iedereen te laten zien, haar te eren en soms zelfs voor haar te strijden. Persoonlijke leiderschap als vrouw in de meest pure vorm.

In deze cursus kan ik je gidsen en inspireren, leren wij van en met elkaar terwijl wij reizen door de levensgebieden werk, relaties, lichaam en spiritualiteit. Je leert geen trucjes, maar je krijgt toegang tot jouw bron van leiderschap zodat jij jouw plek in kan nemen. Inzicht, bewustwording, ervaring en transformatie.

Doorbreek de cirkel, kies voor groei en bloei voor jezelf, je gezin, familie, werk en de wereld om je heen! Luister naar je innerlijke stem, die roept en begin de heldinnen reis naar de bron die jou in staat stelt ten volste te leven.Een eigentijds Leiderschapsprogramma voor vrouwen die willen groeien op de levensgebieden werk, relaties, lichaam en spiritualiteit.

Programma

De Reis van de Heldin bestaat uit 5 blokken van 2 dagen. Tijdens de blokken is er volop ruimte om je eigen casussen in te brengen. We werken zowel met archetypische als familie- of maatschappelijke opstellingen. Het is dan ook een uitermate geschikte manier om kennis te maken met het vak van opsteller.

Blok 1 Basisrelaties

De relatie met onze moeder en vader zijn de basis relaties in ons leven. Systemisch zeggen we ‘als je het leven wil nemen dan kun je niet om hen heen’. Daarnaast geldt ook dat je er niet onderuit komt om te erkennen dat je bij een familiesysteem hoort waarbij jouw ouders de kinderen van hun ouders zijn. De wortels van onze voorouders reiken ver en diep, voorbij de grenzen van gezin, familie, gemeenschap of zelfs landsgrenzen.

Inzicht in jouw oorsprong en dynamiek in jouw familiesysteem, maakt helder waarom bepaalde patronen zich herhalen in jouw leven en wat er door jou nog gezien mag worden of juist losgelaten.

Blok 2 Laat de liefde stromen

Wil je weten hoe de liefde en het leven in jouw relatie weer kan stromen? Ben je op zoek naar een liefdesrelatie? Heb je moeite onvoorwaardelijk van jezelf te houden?

In dit blok laten we het licht schijnen op barrières tussen jou en je liefdes-, familie-, werk- of vriendschapsrelaties. We onderzoeken de obstakels rondom liefde en hoe deze te transformeren. In dit blok als ook in het blok over Levenskracht in je lichaam zal intimiteit en seksualiteit onderdeel van ons onderzoek zijn. Je krijgt zicht op jouw seksuele kern en de invloed daarvan op je partner relatie. Dit kan jouw ontdekking worden van de spirituele dimensie van je seksualiteit.

Blok 3 Bezieling en persoonlijk leiderschap

Doe jij je werk vanuit volle overgave en alle potentie die in jou zit? Ervaar jij de impact die je daarmee kunt hebben? Wil je weten wat jouw vrouw zijn jou in je werk te bieden heeft? In dit blok maak je verbinding met waar jij werkelijk voor staat en ontdek je hoe je jouw onmisbare waarden en talenten, je vrouw zijn nog beter kunt inzetten. Je maakt verbinding met je bezieling en persoonlijk leiderschap en leert je gedrag en belemmeringen herkennen en hoe je chaos en verkramping kunt transformeren in focus en resultaat.

 

Blok 4 Levenskracht in je lichaam

Je lichaam kennen, er goed voor zorgen, je vitaliteit voeden en de vormende kracht van je ziel volgen is fundamenteel voor je levensenergie. Tijdens dit blok gaan we onze relatie met ons lichaam onderzoeken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. We luisteren naar het verhaal dat ons lichaam ons vertelt. We leren haar te eren als onze bron voor nieuw leven, genot en intimiteit.

Blok 5 De bron van Innerlijke Rust

In dit laatste blok gaat het over innerlijke rust vinden. En die innerlijke rust als een voedingsbodem laten werken voor jezelf. Het gaat hier over diep opladen. Je mind leren verstillen en je liefde versterken. We vinden loslaten zo moeilijk, maar hoe kunnen we onszelf, ons werk en onze liefde nieuw leven inblazen als we het oude nog niet hebben losgelaten. In deze tijd van veranderingen, hoge werkdruk en veel ‘leefstress’ vinden we de rust in onszelf. In de leegte en stilte wordt zichtbaar wat we werkelijk zoeken. Het is helend voor geest en lichaam.

Door deze reis samen met andere vrouwen te maken, herinneren wij elkaar niet alleen aan ons vrouw zijn, maar bekrachtigen wij ook onze vrouwelijke energie. De kring van vrouwen biedt veiligheid en verdieping in het vrouw zijn. Voor hen die liever onder de mannen zijn is dit een unieke kans om je eigen plek onder vrouwen te vinden.

Academie voor Opstellingen

Onze manier van werken kenmerkt zich door voelen. We laten je op een veilige manier openstellen en ontdekken wat je voelt, waar je vandaan komt en wie je bent. In deze reis ont-moeten wij allerlei belemmeringen en word je gestimuleerd om patronen te doorbreken en het werkelijk aan te gaan. Je levensenergie zal meer stromen op het gebied van werk, relaties, lichaam en op zielsniveau. Het zal je een diepe innerlijke rust brengen.

Jet Centeno 

Opstellingen dringen door de mentale en emotionele lagen van ons lichaam en openen de weg naar ons diepste verlangen, de plek van onze bezieling. Het systemisch gedachtegoed spreekt de taal van onze eigen wijsheid die diep in ons verborgen zit. Dit is ook waarom je opeens begrijpt wat er aan de hand is, waar je dwaling vandaan komt. Op welke wijze je onderdeel van een systeem bent. Het laat de mist langzaam optrekken en geeft een andere kijk op je situatie. Ik zou het proces beschrijven, als het steeds meer terugbrengen naar je oorspronkelijke staat, een soort herijken. En omdat ik een oneindig vertrouwen heb in dat alles waar wij naar verlangen reeds in ons aanwezig is, is dit voor mij de weg om samen met jou te bewandelen.

Binnen de Academie richt ik mij met name op de basisrelaties in ons leven: de relatie met onze moeder en vader. Zij laten je de oneindige weg zien naar persoonlijke groei. Daarbij werk ik graag met vrouwengroepen om alle ruimte te geven voor dieper onderzoek naar vrouwenthema’s in een veilige setting. Ik geef dagworkshops, cursussen, retraites en verzorg ook onderdelen in onze Jaaropleiding.

Resultaten:

  • Voelen, ontdekken, uitdaging aangaan en eigen kracht hervinden.
  • Vitaal op het gebied van lichaam, relaties en werk.
  • Zicht op jouw potentie en hoe vol overgave te leven.
  • Zingeving en contact met het grotere geheel waar wij allen onderdeel van uitmaken.
  • Kennismaking met de basishouding, theorie en methode van familieopstellingen.
  • Intervisiegroep tijdens de reis.
  • Afsluiting met certificaat

De ‘Reis van de Heldin’ is tevens te zien als ‘kickstart’, die je afhankelijk van je vooropleiding en ervaring verder brengt in het begeleiden van cliënten. Deze korte cursus is natuurlijk voor de meesten onvoldoende om het vak te leren. Zie het als een eerste kennismaking. Na deze cursus weet je of je verder wil met het vak en kun je besluiten onze jaaropleiding te volgen.

Data

Blok 1 – zaterdag 13 en zondag 14 mei 2017

Blok 2 – vrijdag 23 en zaterdag 24 juni 2017

Blok 3 – vrijdag 25 en zaterdag 26 augustus 2017

Blok 4 – vrijdag 6 en zaterdag 7 oktober 2017

Blok 5 – vrijdag 1 en zaterdag 2 december 2017

Tijden: inloop 9:45, aanvang 10:00 uur tot 16:30 uur.

Jouw bijdrage: € 1295,- incl. btw. (10 cursusdagen). De cursus is in te zetten als ontwikkeltraject voor persoonlijk leiderschap. Na afloop ontvang je een certificaat.

 Locatie: BLOOM- House of Health, Koninginnegracht 28, Den Haag.

Meld je aan door een mail te sturen naar mij. Heb je nog vragen, stuur een mail naar  jet@familieopstellingen.nl of bel 06-25360018.

Tijd

25/08/2017 10:00 - 26/08/2017 16:30 PST(GMT+01:00)

Get Directions