Skip to main content

Reis van de Heldin - Blok 4

201611nov(nov 11)10:0012(nov 12)17:00Reis van de Heldin - Blok 4

Details evenement

Een eigentijds Persoonlijk Leiderschaps Programma voor vrouwen die willen groeien op de levensgebieden werk, relaties, lichaam en spiritualiteit.

Deze cursus heet de Reis van de Heldin omdat het staat voor de archetypische reis van de Held. In ons geval van de vrouwelijke held, gaat de heldin op zoek gaat naar het hogere en moet daarvoor haar beschermde en veilige basis verlaten, beproevingen doorstaan. Zij ontdekt haar scheppingskracht en weet deze vervolgens mee terug te nemen naar haar leven van alledag. In haar avontuur zitten precies die fasen die wij als stervelingen doorlopen als wij ons bewustzijn vergroten en persoonlijke groei doormaken.

Wij kunnen in ons leven dus allemaal de reis van de heldin afleggen. Zodra we gehoor geven aan de roep om de schat in onszelf te ontdekken en onze comfortzone verlaten, beginnen we aan dit grote avontuur van beproevingen, dwalingen, verlies van iets dat ons dierbaar was en de ontdekking van de schat. Met als grootste uitdaging om als we de schat eenmaal gevonden hebben haar niet achter slot en grendel veilig te stellen, maar haar overal mee naar toe te nemen, aan iedereen te laten zien, haar te eren en soms zelfs voor haar te strijden.

In deze cursus kan ik je gidsen en inspireren, leren wij van en met elkaar terwijl wij reizen door de levensgebieden werk, relaties, lichaam en spiritualiteit.

Doorbreek de cirkel, kies voor groei en bloei voor jezelf, je gezin, familie, werk en de wereld om je heen!

Luister naar je innerlijke stem, die roept en begin de heldinnen reis naar de bron die jou in staat stelt ten volste te leven.

Programma

De Reis van de Heldin bestaat uit 4 blokken van 2 dagen. Tijdens de blokken is er volop ruimte om je eigen casussen in te brengen. We werken zowel met archetypische opstellingen als familie- of maatschappelijke opstellingen. Het is dan ook een uitermate geschikte manier om kennis te maken met het vak van opsteller.

Blok 1 Bezieling en persoonlijk leiderschap

Doe jij je werk vanuit volle overgave en alle potentie die in jou zit? Ervaar jij de impact die je daarmee kunt hebben? Wil je weten wat jouw vrouw zijn jou in je werk te bieden heeft? In dit blok maak je verbinding met waar jij werkelijk voor staat en ontdek je hoe je jouw onmisbare waarden en talenten, je vrouw zijn nog beter kunt inzetten. Je maakt verbinding met je bezieling en persoonlijk leiderschap en leert je gedrag en belemmeringen herkennen en hoe je chaos en verkramping kunt transformeren in focus en resultaat.

Blok 2 Laat de liefde stromen

Wil je weten hoe de liefde en het leven in jouw relatie weer kan stromen? Ben je op zoek naar een liefdesrelatie? Heb je moeite onvoorwaardelijk van jezelf te houden?

In dit blok laten we het licht schijnen op barrières tussen jou en je liefdes-, familie-, werk- of vriendschapsrelaties. We onderzoeken de obstakels rondom liefde en hoe deze te transformeren. In dit blok als ook in het volgende blok zal intimiteit en seksualiteit onderdeel van ons onderzoek zijn. Je krijgt zicht op jouw seksuele kern en de invloed daarvan op de partner relatie. Dit kan jouw ontdekking worden van de spirituele dimensie van je seksualiteit.

Blok 3 Levenskracht in je lichaam

Je lichaam kennen, er goed voor zorgen, je vitaliteit voeden en de vormende kracht van je ziel volgen is fundamenteel voor je levensenergie. Tijdens dit blok gaan we onze relatie met ons lichaam onderzoeken op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak. We luisteren naar het verhaal dat ons lichaam ons vertelt. We leren haar te eren als onze bron voor nieuw leven, genot en intimiteit.

Blok 4 Alles loslaten in de stilte

In dit laatste blok gaat het over innerlijke rust vinden. En die innerlijke rust als een voedingsbodem laten werken voor jezelf. Het gaat hier over diep opladen. Je mind leren verstillen en je liefde versterken. We vinden loslaten zo moeilijk, maar hoe kunnen we onszelf, ons werk en onze liefde nieuw leven inblazen als we het oude nog niet hebben losgelaten. In deze tijd van veranderingen, hoge werkdruk en veel ‘leefstress’ vinden we de rust in onszelf. In de leegte en stilte wordt zichtbaar wat we werkelijk zoeken. Het is helend voor geest en lichaam.

Door deze reis samen met andere vrouwen te maken, herinneren wij elkaar niet alleen aan ons vrouw zijn, maar bekrachtigen wij ook onze vrouwelijke energie. De kring van vrouwen biedt veiligheid en verdieping in het vrouw zijn. Voor hen die liever onder de mannen zijn is dit een unieke kans om je eigen plek onder vrouwen te vinden.

Begeleiding

Onze manier van werken kenmerkt zich door voelen. We laten je op een veilige manier openstellen en ontdekken wat je voelt, waar je vandaan komt en wie je bent. In deze reis ont-moeten wij allerlei belemmeringen en word je gestimuleerd om patronen te doorbreken en het werkelijk aan te gaan. Je levensenergie zal meer stromen op het gebied van werk, relaties, lichaam en op zielsniveau. Het zal je een diepe innerlijke rust brengen.

Jet Centeno 

Een aantal jaren geleden heb ik in het familieopstellen de verdieping van mijn vak als coach en trainer gevonden. Hoe behulpzaam allerlei management-, communicatie- en persoonlijkheidsmodellen ook zijn om inzicht te geven, systemisch werk gaat voorbij ons mentale ego en maakt verbinding met ons emotionele en ziele lichaam. Dit zijn de lagen die taai zijn en waar wij moeilijk doorheen kunnen komen vanwege de verstrikkingen en patronen. Opstellingen dringen door deze lagen en openen de weg naar ons diepste verlangen, de plek van onze bezieling. Het systemisch gedachtegoed spreekt de taal van onze eigen wijsheid die diep in ons verborgen zit. Dit is ook waarom deelnemers opeens begrijpen wat er aan de hand is, waar hun dwaling vandaan komt. Op welke wijze zij onderdeel van een systeem zijn. Het laat de mist langzaam optrekken en geeft een andere kijk op hun situatie. Ik zou het proces beschrijven, als het steeds meer terugbrengen naar je oorspronkelijke staat, een soort herijken. En omdat ik een oneindig vertrouwen heb in dat alles waar wij naar verlangen reeds in ons aanwezig is, is dit voor mij de weg om samen met jou te bewandelen.

Resultaten:

  • Voelen, ontdekken, uitdaging aangaan en eigen kracht hervinden.
  • Vitaal op het gebied van lichaam, relaties en werk.
  • Zicht op jouw potentie en hoe vol overgave te leven.
  • Zingeving en contact met het grotere geheel waar wij allen onderdeel van uitmaken.
  • Kennismaking met de basishouding, theorie en methode van familieopstellingen.
  • Intervisiegroep tijdens de reis.
  • Afsluiting met certificaat

De ‘Reis van de Heldin’ is tevens te zien als ‘kickstart’, die je afhankelijk van je vooropleiding en ervaring verder brengt in het begeleiden van cliënten. Deze korte cursus is natuurlijk voor de meesten onvoldoende om het vak te leren. Zie het als een eerste kennismaking. Na deze cursus weet je of je verder wil met het vak en kun je besluiten onze jaaropleiding te volgen.

Data

Blok 1 – vrijdag 1 en zaterdag 2 april

Blok 2 – vrijdag 10 en zaterdag 11 juni

Blok 3 – vrijdag 9 en zaterdag 10 september

Blok 4 – vrijdag 11 en zaterdag 12 november

Tijden: inloop 9:45, aanvang 10:00 uur tot 16:30 uur.

Jouw bijdrage: € 1295,- incl. btw. (8 cursusdagen). De cursus is in te zetten als ontwikkeltraject voor persoonlijk leiderschap. Na afloop ontvang je een certificaat. Heb je deelgenomen aan mijn Vrouwenlijn-Moeder Dochter relatie workshop, dan krijg je € 100,- korting. Je ontvangt je code na afloop van de workshop. Heb je nog geen code maar wel de workshop gevolgd? Neem contact op met jet@familieopstellingen.nl.

 Locatie: BLOOM, Koninginnegracht 28, Den Haag.

Meld je aan op www.familieopstellingen.nl/event/reis-van-een-vrouw-blok-1

Voor vragen, stuur een mail naar  jet@familieopstellingen.nl of bel 06-25360018.

Tijd

11/11/2016 10:00 - 12/11/2016 17:00(GMT+01:00)

Get Directions