Skip to main content

Retraite - de Reis van de Heldin - Dordogne

201815sep(sep 15)18:0022(sep 22)10:00Retraite - de Reis van de Heldin - Dordogne

Details evenement

Vol energie

Voelen, ontdekken en je eigen kracht hervinden. Een hele week tijd voor jezelf, in een mooie omgeving om stil te staan bij datgene dat écht belangrijk voor je is. Het is spannend, maar tegelijkertijd veilig, inspirerend, en met humor. Je krijgt alle tijd om jouw vragen te stellen, je verborgen kracht te ontdekken en je levensenergie weer vrij te laten stromen. Je gaat volledig en opgeladen weer naar huis. Het is écht een vakantie en tegelijkertijd besteed je aan aandacht aan iets dat heel belangrijk is in je leven: JIJ

Reisschema

Het programma is zodanig opgesteld dat we langs vaste punten reizen met daarbij alle ruimte voor het volgen van je eigen reis. Het vertrekpunt is de vraag: Waar wil jij in groeien? Waar wil jij meer ruimte voor in je leven?

  • Dag 1 & 2 staan we vanuit systemisch perspectief stil bij jouw vraag en intentie van de retraite. Aan de orde komen o.a. jouw voorouder-veld en jouw plek daarin.
  • Dag 3 is een stiltedag. In de ochtend maken we een wandeling langs de rivier. Je krijgt alle ruimte om inzichten te laten indalen en te luisteren naar je innerlijke stem.
  • Dag 4 staat in het teken van het bekrachtigen van jezelf, jezelf laten zien, je plek innemen.
  • Dag 5 gaat over het vieren van de gevonden schatten en de terugkeer naar de bekende wereld.
  • De laatste dag, dag 6 is een vrije dag zonder programma.
  • Dag 7 vertrek naar huis.

Gezien de uitdagingen, intensiteit van deze reis en de transformaties die eerdere heldinnen hebben doorgemaakt, noem ik het met recht een eigentijdse leiderschapsreis voor vrouwen. Dit maakt de reis niet alleen geschikt voor verdieping op de levensgebieden relaties en lichaam maar ook voor verdieping op de levensgebieden werk en zingeving.

Aanpak

Via familie- en archetypische opstellingen, lichaamswerk, meditaties, intuïtief tekenen laat ik je je op een veilige manier openstellen en ontdekken waar je vandaan komt en wie je in de kern bent. In deze reis ont-moet jij allerlei belemmeringen en word je gestimuleerd om patronen te doorbreken en het werkelijk aan te gaan. Ik leid je naar de drempel, laat je er stilstaan. De beweging van je ziel helpt je verder. Je levensenergie zal meer stromen. Het zal je diepe innerlijke rust brengen.

Voordat we samen op reis gaan, hebben wij persoonlijk contact zodat je kunt kennismaken met mij, je intentie van de retraite kunt toelichten en eventuele vragen kunt stellen.

De vrouw in jou

De retraite is niet alleen bedoeld als een week om los te laten, te kunnen ontspannen en vrij te voelen, maar ook om je fijn te voelen bij jezelf, bij het vrouwelijke in jou. In een gezelschap van vrouwen kan dat voor sommigen best spannend zijn.

In mijn ogen is het een groot gemis dat we als vrouwen elkaar niet meer ontmoeten om elkaar te bekrachtigen en herinneren. Ik denk dat we zelfs opnieuw hebben te leren hoe dat werkt. Ik geef dan ook altijd een belangrijke regel mee: ‘ je bent hier voor jezelf. Je hoeft niemand te redden. Je zult je handen vol hebben aan jezelf.’ Na het delen van deze regel hoor ik altijd een diepe zucht en opgelucht gelach. Velen ervaren daarna vaak voor het eerst de kracht, veiligheid en warmte van de vrouwencirkel. Misschien heb je er een bepaald beeld bij dat eerder afschrikt, maar ik zou je graag willen uitnodigen om mee te gaan. Om te leren hoe het is om je eigen plek in te nemen ook onder vrouwen.

Team

Emmy Goldbach verzorgt holistische massages deze week. Ik zie haar als een waardevolle aanvulling op het programma omdat zij ondersteunt in het integreren van indrukken en inzichten. En eerlijk is eerlijk, het is ook pure verwennerij in onze me-time.

Jelly zorgt als vrouw des huizes voor ons innerlijk welzijn. Ze kookt en maakt allerlei lekkere dingen die je niet kan laten staan. Tot nu toe is nog nooit iemand vertrokken zonder een tarot-sessie met haar. Zij is zo snel en raak. Ik heb er echt bewondering voor.

Paul is de enige man tijdens deze week maar past met zijn persoonlijkheid steeds zo goed bij de groepen. Naast gastheerschap kun je bij hem ook terecht voor een shiatsu behandeling.

Locatie

Jelly en Paul hebben Le Roseau omgetoverd tot een plek waar je helemaal tot rust kunt komen. De liefde voor de natuur is overal voelbaar. Als je wandelt door de tuin is er altijd iets te zien of te horen. Paul vertelt over zijn filosofie waarmee hij de kruiden- en groentetuin heeft aangelegd. Jelly heeft een gezellige sfeer gecreëerd in en rondom het huis. Zij is liefdevol aanwezig en staat altijd voor je klaar.

Op Le Roseau is een enorme natuurvijver waarin je heerlijk kunt zwemmen, een zandstrandje om samen te genieten van de namiddagzon. Overal zijn plekjes, een hangmat, een bankje, een ligstoel waar je je kunt terugtrekken zonder dat iemand je stoort. Voor de liefhebbers is het mogelijk om op de laatste dag paard te rijden.

Tijdens de retraite eten we vegetarisch en zoveel mogelijk uit eigen tuin.

Programmatijden & Prijs

Aankomst zaterdag 15 september 2018 uiterlijk om 18:00 uur. Kennismaking met elkaar, Jelly en Paul van Le Roseau. Start programma zaterdagavond met het delen van je intentie voor deze retraite.

Zo-ma-di- wo-do: 09:00 uur – 12:30 uur ochtendprogramma,
20:00 uur – 21:30 uur avondprogramma.

Vrijdag vrij, zaterdagochtend 22 september 2018 vertrek.

Dagelijks 13:00 uur lunch, 18:00 uur diner

Jouw bijdrage: 975,- p.p. (incl. BTW) o.b.v. twee persoonskamer.
Heb je behoefte aan privacy dan kan je een eenpersoonskamer reserveren voor een toeslag van 175,-

Deze reis is all-inclusive m.u.v. reiskosten naar Le Roseau.

Groepsgrootte 5 – maximaal 8 vrouwen

Inbegrepen is tevens een individuele sessie met Jet.

Een massage sessie met Emmy betaal je zelf (afhankelijk van je zorgverzekeraar en pakket wordt deze vergoed), De sessies met Paul of Jelly betaal je contant ter plekke.

Ervaringen

Noortje: Een mooie aankomst bij het Franse Le Roseau met een warm ontvangst. Een reis waarvan je niet verwacht wat het zal brengen. Zoveel moois is er voorbij gekomen….hele mooie inzichten tijdens prachtige opstellingen, elke dag weer! Ik voelde angst om de hele dag stil te zijn tijdens de stilte dag, maar het was in één woord….wauw! Helemaal bij jezelf, de bijzondere natuur die helemaal bij jou hoort. Een inspirerende week die ik nooit zal vergeten. Voelen, liefdevol, waardevol voor jezelf zijn! Go with the flow. Dank aan Jet, mooie vrouw, lief krachtig in haar werk. Er helemaal voor ons zijn met zoveel rust, respect!

Sharita: De beleving in de opstellingen is heel bijzonder. De verschillende delen in jezelf worden gezien, maar je gaat nooit verder dan waar je op dat moment bent en nodig hebt. Alles gaat met je gevoel. Vooral aanvoelen, Jet doet dit met veel warmte en met oog voor iedereen. Het is zo’n bijzondere beleving wat de essentie raakt met alle vrouwelijkheid. Eigenlijk is het moeilijk met een pen te beschrijven. Ga het ervaren en beleef wat er gebeurt. Iets wat je meeneemt in je hart!

Adjana: Denken te weten wat er is of wat er mist in je leven, is één ding. Maar voelen wat er is of wat er mist geeft je de kans het te omarmen of juist los te laten. Op de reis van de Heldin krijg je deze kans. De kans om van denken naar voelen en weten te gaan. Waardoor het niet meer beangstigd of verlamd en je het niet meer hoeft te verdoven. Met een prachtige, respectvolle, vol aandacht, onderzoekend, stimulerend, doorvragende begeleiding van Jet. Het heeft me diep geraakt en voor altijd veranderd.

Anoniem: De retraite week “De reis van de Heldin”, is een reis naar jezelf. Wie ben ik in essentie. Wat weerhoud mij van voluit te leven. Sta ik stevig op mijn eigen plek in het leven? Het systemisch werken met opstellingen laat dit voelen, ervaren, zien. Zovele antwoorden heb ik ontvangen. Een geschenk aan mijzelf. Met grote dankbaarheid ga ik naar huis.

Linken

Le Roseau, Génis, Dordogne, Frankrijk

Emmy Goldbach heeft een praktijk in Den Haag. Ik ga zelf iedere maand naar Emmy om te blijven luisteren naar het verhaal van mijn lichaam.

Tijd

15/09/2018 18:00 - 22/09/2018 10:00(GMT+01:00)

Evenement

Retraite de Reis van de Heldin 2018

na ontvangst van betaling ontvang je binnen enkele dagen nadere informatie

Er zijn geen speciale aanbiedingen meer voor dit evenement