Skip to main content

Gaandeweg

Gaandeweg ga ik mijn weg,
Slechts zichtbaar het pad
Waar ik nu mijn stappen zet.
En heb ik de tijd om om te kijken
naar wat reeds achter mij ligt.
Zonder te weten of
ik het ooit nog zo terug zal zien.

 

Gaandeweg ben ik op weg,
vanwaaruit ik ga.
En kan ik zijn waar ik nu ben.
Mijn horizon leeg.
En toch vol met
ruimte voor het nieuwe,
dat zich zal laten zien,
Gaandeweg.

 

Vrij van de toekomst

Al twee weken wandel ik met deze woorden. Terwijl ik loop over het strand en door de duinen, lijken zij mij steeds te willen vergezellen. Gaandeweg geeft mij vertrouwen. Ik hoef niet snel vooruit te willen, te willen weten hoe het verder gaat. Gaandeweg ben ik vrij van de toekomst, kan ik genieten en zijn daar waar ik ben. Het is een woord met beweging én vol aanwezigheid. Gaandeweg ben ik. Ik val samen met de beweging van het grotere geheel. Het leven waarin ik meebeweeg op mijn weg.

Samenloop van veranderingen

Tegelijk met de veranderingen in de buitenwereld is er ook in mij iets veranderd. Het is de samenloop van de veranderingen in de buitenwereld en de veranderingen in mij, die mij mijn weg anders laten vervolgen. Individuele sessies vormen de basis in mijn aanbod, maar voor 2021 wil ik weer opnieuw creëren vanuit daar waar ik nú ben. De tijd is er, na een aantal jaren werken met een vast programma, rijp voor.

Met een lege horizon verder gaan

De opleiding de Maskermaker die ik binnenkort ga afronden, heeft mij op veel vlakken diep geraakt. Ik heb aardig gedwaald, maar heb ook nieuwe schatten gevonden. Deze wil ik graag met jullie delen. Hoe het er uitgaat zien, weet ik nog niet, maar het is tijd om met een lege horizon verder te gaan. Mijn bezieling opnieuw de vrijheid te geven, naar haar te luisteren.

Ik heb er enorm veel zin! Uiteraard hou ik je op de hoogte en hoop ik je ook in 2021 weer te kunnen inspireren om jouw weg te vinden en te bewandelen. Gaandeweg. Samen met mij en anderen.

Lieve groet,

Jet