Skip to main content
Uitgedaagd

Hoeveel soorten onzekerheid bestaan er wel niet. Onzeker in de liefde, over je toekomst, over jezelf, je gezondheid, je werk, je financiën. Ikzelf heb in de loop der jaren leren omgaan met onzekerheid. Ik heb geleerd de onderliggende boodschap te horen en er ook de goede kanten van te zien. ‘In wankelen en wiebelen vind je een nieuw evenwicht’ is een van mijn motto’s. De afgelopen weken werd ik echter opnieuw uitgedaagd door onzekerheid. Voor het eerst maakte ik me, door de steeds maar voortdurende maatregelen ten aanzien van groepsbijeenkomsten, zorgen over de toekomst van mijn ondernemerschap. Kan ik dat wel blijven doen en hoe ga ik verder als de maatregelen zo strikt blijven als nu?

Zeurende gedachte

Het is een zeurende gedachte die op de achtergrond aanwezig is. Omdat ik er geen antwoord op heb, is de uitdaging groot om er steeds weer mee aan de haal te gaan. Beter is echter om te erkennen dat ik onzekerheid voel en dat mij dat een bang gevoel geeft. Als het echt even teveel wordt, schuil ik bij mijn man of een goede vriendin. Dan laat ik het even voor wat het is en dat helpt ook. Net zoals goed zorgen voor mezelf. Ik ben bewuster met mijn voeding bezig. Ik let vooral op of ik eet om emoties te onderdrukken of om mezelf op te peppen. Ik doe aan yoga en meditatie, wandel en laat informatie die mijn innerlijke rust verstoort links liggen.

Uit onzekerheid ontstaat nieuwe routine

Het helpt echt. Langzaam maar zeker ontstaat er uit de onzekerheid een nieuwe routine. In mijn werk ben ik bezig met wat wél kan. Online coaching hoort er inmiddels helemaal bij. Ook mensen die mij nog niet kennen zijn erg enthousiast over de kwaliteit van de sessies. De lopende cursussen van de Reis van de Heldin zijn moeiteloos overgegaan in online bijeenkomsten. Ik heb er erg veel plezier in. De interactie is enorm waardevol, zelfs tegen verwachting in van sommige deelnemers. Ik doe nu dus gewoon op een ander manier waar ik goed in ben.

Juist nu zijn doorbraken mogelijk

Iedereen wordt uitgedaagd om het nu écht aan te gaan. Tijdens de online sessies van de Reis van de Heldin staat steeds de vraag ‘wat kunnen we leren van en in deze tijd?’ centraal. Reflectie op dynamieken en patronen biedt ruimte voor het maken van nieuwe bewegingen. Ik zie heel duidelijk dat juist in deze tijd doorbraken mogelijk zijn. Het is de essentie van alle heldenverhalen. De schat wordt nooit zonder inspanning gevonden. En als hij gevonden is, is het niet de bedoeling om hem te verstoppen want dan blijft alles bij het oude en had je net zo goed niet aan de reis hoeven beginnen.

Interactie laat je groeien

Bewust interacteren met het leven zoals het zich aandient laat je groeien. Makkelijk is het niet, zeker niet in onzekere tijden, maar oefenen met in verbinding blijven met wat jou echt raakt en je bewust zijn van je patronen en dwalingen levert nu meer op dan ooit!

Wil jij ook groeien in deze onzekere tijden?

Op 4 september start ik met een nieuwe cursusgroep De Reis van de Heldin (max 10 deelnemers op een prachtige ruime locatie). Tot 1 juli ontvang je 250,- euro korting. Lees hier meer.

Geef je de voorkeur aan individuele begeleiding en wil je ontdekken of online coaching bij jou past? Vraag dan een gratis online kennismakingsgesprek aan! Je kan inmiddels ook weer live bij mij terecht!

Tips voor onzekere tijden. Dit zijn mijn basisregels:
  • Begin de dag eerst met jezelf. Yoga, meditatie, wandelen of 10 minuten schrijven vanuit je hart zonder correctie.
  • Let op je voeding: wat je eet en wanneer. Eet je om je gemoedstoestand te beïnvloeden? Stel jezelf de vraag : wat in mij is geraakt? Het kan soms even duren voordat je bij de kern komt. Pel de ui af.
  • Zorg voor beweging en wordt je gewaar van je ademhaling. Haal je nog wel adem?
  • Selecteer de informatie die je tot je neemt. Wat dient jouw behoefte op dit moment? Waarmee kom je meer in contact met jezelf?
  • Deel datgene waar je in geraakt bent met iemand die dichtbij je staat en vraag of zij/hij alleen maar met een open hart wil luisteren. Met liefde luisteren is een grotere bekrachtiging dan voor een ander iets willen oplossen.
  • Richt je aandacht op dat wat wél kan.
  • Neem voldoende nachtrust.