Skip to main content

Terug van vakantie pak ik de draad weer langzaam op. Het voelt anders dan andere jaren. Minder abrupt, vloeiender. Dat maakt mij nieuwsgierig. Ik sta erbij stil, niet letterlijk maar meer in de zin van dat ik naar binnen voel en luister, op verschillende momenten gewoon tussendoor. De ene keer wat langer dan weer kort. Dat vind ik zo mooi aan de foto hierboven. Ik zie er bedding geven aan de weg naar binnen in. Tijd nemen om te luisteren.

 

Onlangs had ik een intakegesprek met Ilonka, een nieuwe deelneemster van de Reis van de Heldin. Ze had de cursus al enkele malen voorbij zien komen, maar nooit voelde het als het juiste tijdstip. Tot deze zomer. Nu voelt ze wel een heel duidelijke JA. Het raakt mij iedere keer weer als een vrouw vertelt over hoe ze de roep hoort en hoe het voelt om daar gehoor aan te geven.

 

Het is de eerste test op de archetypische Reis van de Heldin. Is de heldin bereid om de queeste naar de heilige graal aan te gaan? Volgens de mythe zijn alleen zij die de noodzaak voelen of bij wie het verlangen diep brandt, in staat om de uitdagingen en dwaling op hun weg aan te gaan en te doorstaan. 

 

Wat Ilonka ook zo mooi liet zien was haar innerlijke beslistheid. Ik kon voelen hoe haar verlangen verbonden was met een dieper weten dat blijven bij het oude haar niet verder brengt. Zeker niet nu ze de overgang maakt naar weer een nieuwe fase in haar leven.

 

Iedere nieuwe levensfase nodigt uit tot het her- inner- en van wie je in essentie bent. Om de weg naar binnen te gaan en te reizen langs je binnenkant. Een landschap dat je ten dele kent maar waar ook nog nieuw te ontdekken gebieden liggen. Je ontmoet je ZELF, en de laagjes die daaromheen zijn gegroeid om jou groter te laten groeien en te beschermen. 

 

Maar die laagjes bedekken ook een deel van je essentie. Misschien herken je dit wel. Je voelt dat er meer in zit, maar je niet weet wat. Of je voelt dat het stokt, maar weet niet waardoor. Je wilt verder of anders, maar voelt dat je naar achteren wordt getrokken of vervalt in steeds dezelfde patronen. 

 

In de cursus de Reis van de Heldin ont-dek je die laagjes, door bewustwording en inzicht over het ontstaan ervan krijg je er als het ware grip op. Opstellingen laten je je plek ervaren in het systeem van je familie en hoe je deze herhaalt in je relaties zowel privé als op werk. Je leert je eigen patronen en dynamieken kennen en herkennen met je lijf. Het groeien in bewustwording van hetgeen nu nog in je onbewuste ligt, leert je dat oplossingen niet van buiten komen.

 

Niet alleen het systemische werk is hierbij een belangrijke pijler, ook intuïtief schrijven en tekenen zijn onmisbare sleutels in het openen van de kamers die op slot zitten om te zien wat verscholen of verstopt was en het ontdooien van wat bevroren was. Je leert je eigen tekens verstaan en hoe je er ruimte voor verdere groei in kan vinden.

 

Dit is waar Ilonka JA tegen heeft gezegd. Voel jij ook een JA en wil je mee op reis gaan vanaf 7&8 oktober? Bel of mail mij voor een intake. Of misschien weet je het nog niet zeker en heb je vragen. Ook dan ben je van harte welkom voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Mail : jet@centenocoaching.nl of bel 06 25 36 00 18. 

https://centenocoaching.nl/reis-van-de-heldin/