Skip to main content

Als ik naar buiten kijk, zie ik in onze tuin de twee grote beuken, zij aan zij met daarachter de eik. Zij hebben hun blad losgelaten, zijn kaal en nemen rust om straks weer voluit te kunnen bloeien. Het hernieuwen van de levenskracht gebeurt nu diep van binnen op een veilige plek waar de invloed van buiten niet bij kan komen.

Op krachten komen

Ik volg deze beweging van loslaten en naar binnen gaan. Ik weet dat het belangrijk is voor mijn groei. Door te vertragen kan ik op krachten komen, herordenen, nieuwe verbindingen innerlijk tot stand laten komen zonder aan de uiterlijke vorm te hoeven denken. Eind december en januari is de periode van de grote vertraging. Het is liefdevol naar mijzelf om hierin mee te bewegen en een tijdje vooral te ZIJN. Om alles dat loopt, lekker zijn gang te laten gaan op een moeiteloze manier. Makkelijk is het niet, want ik voel de haast van deze tijd. Ik wil mijzelf continu laten zien en gelden. Ik moet van alles en nog wat en heb geen tijd voor VERTRAGEN!

Vluchtstrook

Het is niet de maatschappij die het uiterste van ons vraagt, maar wijzelf, want de maatschappij dat zijn jij en ik. En jij en ik willen geluk op álle levensgebieden: werk, gezin, relatie en vitaliteit. Heb jij een vluchtstrook om even op adem te komen? Het leven is veel, complex en gaat razend snel. Je kan hierin meegaan of je kan besluiten om zo’n rustplek te creëren voor jezelf. Iedere dag even, en zo nu en dan iets langer.

Dichtbij jezelf voelen

Het werkt écht, je even terugtrekken uit de buitenwereld. De vrouwen die afgelopen weekend meededen aan de mini winter retraite waren verrast dat ze in zo’n korte tijd zo konden ontspannen en zich zo dichtbij zichzelf konden voelen. De combinatie van op een mooie plek verblijven en met liefdevolle aandacht aanwezig zijn maken dit mogelijk. De dag beginnen met Yoga, eerst contact maken met je eigen lichaam. Voeding tot je nemen die jouw constitutie versterkt en je blij maakt. En in opstellingen de weg naar je ziel terugvinden, je innerlijke stem horen. Voelen wat je diepste verlangen is, dat durven toelaten. Zonder te hoeven presteren is de opbrengst van enorme waarde gebleken.

Ruimte om te groeien

In jouzelf is enorm veel voeding en levenskracht aanwezig. Het enige wat nodig is, is de weg naar binnen gaan. Vertragen, verstillen om tot jezelf te komen. Verwonder je wat zich dan laat zien, wat zich terugtrekt om losgelaten te worden en wat daardoor de ruimte krijgt om te groeien. Misschien vind je het spannend, dat kan. Doe het dan samen, je hoeft het niet alleen te doen.

Dus, als ik durf te vertragen, durf jij dat dan ook? Dan vertragen we samen en de wereld om ons heen ook!

Wil je inspiratie om de weg naar binnen te maken? Luister naar mijn podcast ‘Hernieuw je levenskracht’ of kom naar de dagworkshop Reis van 1 dag op 18 januari a.s. Deze dag staat in het teken van de weg naar binnen.