Skip to main content

Over een maandje begin ik alweer aan een nieuw levensjaar, mijn 48ste. Het is niet zozeer dat ik terugkijk op mijn leven, maar het voelt het meer als een rondkijken in mijn leven. Ik kijk naar allerlei kanten. Terug naar wat achter me ligt. Vooruit naar wat ik verwacht. Opzij naar links en rechts waartussen ik mij nu bevind. En ook naar binnen, langs de lagen die ik heb afgepeld. Als ik naar mijn leven kijk, dan ervaar ik het nog het meest als een reis.

Sommige belevenissen hebben een diepe indruk gemaakt en zijn onderdeel van de rode draad in mijn leven. Anderen zijn in vergetelheid geraakt, maar komen opeens door een nieuwe ervaring boven drijven en geven een helder inzicht. Op dat moment voegen zij zich bij de rode draad.

Hoe verder ik reis en hoe ouder ik word, des te meer ervaringen mij in contact brengen met mijn innerlijke wijsheid. Deuren naar nieuwe en diepere ervaringen worden geopend. Ze bevestigen en bekrachtigen mijn essentie en leren mij steeds meer op haar te vertrouwen. Het gaat steeds minder over mij en steeds meer over mijn plek in het grotere geheel. Dat is voor mij het mooie van ouder worden. Ik ervaar steeds meer de volheid van het leven en raak meer en meer vervuld.

In het volgen van mijn bestemming ben ik als het ware aan mijn heldenreis begonnen. Of nog beter gezegd mijn heldinnenreis begonnen. In de archetypische reis waarin de heldin (ik ga verder in de vrouwelijke vorm) op zoek gaat naar het hogere, haar beschermde en veilige basis verlaat, beproevingen doorstaat, haar scheppingskracht ontdekt en deze vervolgens terug weet te nemen naar het leven van alledag, zitten precies die fasen die wij als stervelingen doorlopen als wij ons bewustzijn vergroten en persoonlijke groei doormaken.

Wij kunnen in ons leven dus allemaal de reis van de heldin afleggen. Zodra we gehoor geven aan de roep om de schat in onszelf te ontdekken en onze comfortzone verlaten, beginnen we aan dit grote avontuur van beproevingen, dwalingen, verlies van iets dat ons dierbaar was en de ontdekking van de schat. Met als grootste uitdaging om als we de schat eenmaal gevonden hebben haar niet achter slot en grendel veilig te stellen, maar haar overal mee naar toe te nemen, aan iedereen te laten zien, haar te eren en soms zelfs voor haar te strijden.

Voor vrouwen die meer verdieping willen en klaar zijn voor een persoonlijke reis naar hun eigen schat begint op 1 april de Reis van de Heldin. Dit persoonlijk leiderschapsprogramma van 4 blokken van 2 dagen, vormgegeven met familieopstellingen, lichaamswerk en meditaties neemt je mee door de gebieden die er in het leven toe doen: werk, relaties, lichaam en spiritualiteit.

Vind jij het ook leuker om samen te reizen dan alleen? Begin dan samen met ons jouw heldinnen reis naar de bron die jou in staat stelt ten volste te leven! Luister naar jouw innerlijke stem, die jou roept om je eigen krachtbron te vinden.

Meer informatie over het programma? Kijk op Reis van de Heldin