Skip to main content

In een korte tijd was ik van een heerlijke flow doorgeschoten naar een aan waanzin grenzende over-focus. Nu is het laatste kwartaal altijd al druk met trainingen en workshops, maar deze keer had ik ook nog heel veel individuele sessies ingepland en was ik ook nog eens mijn jaarprogramma voor 2017 aan het vormgeven. Tegen beter weten in, ging ik maar door. Practise what you preach zou je toch denken? Vaak houd mijn werk mij inderdaad op het rechte pad, maar deze keer dus niet.
Ik heb weer geleerd van en over mezelf. ‘Nee zeggen’ vind ik nog steeds lastig, want ik wil meedoen. Ik wil er niet buiten vallen. Dat in combinatie met het feit dat ik werk vanuit mijn bezieling en er veel vraag is naar mijn werk zorgt voor een echte uitdaging. Wat heb ik nodig om ‘Nee’ te kunnen zeggen? RUST.
Nadat ik eindelijk hersteld was van alle griep ben ik met hond Guus naar mijn lievelingsplek in Limburg gegaan. Zodra ik door de weilanden liep, voelde ik de spanning mijn lichaam verlaten. Hij verdween gewoon in de sneeuw. Ik hoefde daar geeneens moeite voor te doen. In de stilte om mij heen maakten zinloze gedachten een oorverdovend lawaai. Als ik één was met alles om mij heen, was er rust. De natuur is een goede leermeester. Altijd al geweest. In de film ‘Down to Earth’ zegt native Nowaten ‘empty your head from the garbage so you can connect with the source and find your own truth’.
In de RUST vind ik de weg terug naar de bron en vanuit respect voor mijn waarheid, noem het mijn levensstroom, kan ik nee zeggen. Het bijzondere is dat de angst om er buiten te vallen dan ook helemaal niet meer bestaat. Vanuit de bron staan wij namelijk allemaal met elkaar in verbinding. Verbinding met de bron dient dus niet alleen mij, maar ook het grotere geheel.
Sinds Limburg zoek ik RUST vaak op. De ene dag wat langer dan de ander. En toegegeven het voelde in het begin soms wat onwennig, maar inmiddels kan ik weer echt genieten van de toegang tot de rijkdom van het leven als ik slechts ben.

Kun jij je verbinden met de bron? De bron die jou oneindige toegang geeft tot inspiratie, liefde en geluk?
Neem RUST en zie hoe moeiteloos jouw potentie haar weg vindt.