Skip to main content

De afgelopen weken waren weken van in flow zijn. Individuele sessies, volle dagworkshops, de super geslaagde mini-retraite en de 16e en laatste inschrijving nog voor het begin van de vakantie, voor de cursus de Reis van de Heldin die start in september. Nog niet eerder zat er zoveel vaart in. De kracht waarmee ik voorwaarts ga, is nieuw voor mij. Het is het harde werken voorbij.

Stroomversnellingen

Dit is niet zomaar ontstaan. De stroomversnellingen waar ik de afgelopen 2 jaar in terecht ben gekomen en waarin ik beslissingen heb moeten nemen over mijn eigen koers, heb móeten luisteren naar mijn lichaam, zijn hieraan voorafgegaan. Beslissingen om te kiezen voor wat ik ten diepste te doen heb, zonder mij af te laten leiden door angst voor falen of tekort. Het heeft mij gebracht waar ik nu ben. Thuis in mijzelf en verbonden met mijn bestemming.

Duidelijke keuzes

De duidelijke keuzes geven focus en tegelijk ook ruimte. Het is anders dan met oogkleppen keihard doorwerken om je doelen te bereiken. Dat ken ik ook uit het verleden. De beloning voor de gemaakte keuzes is groot. Ik kan genieten, volop, van wat ik doe. De mini retraite is daar een heel goed voorbeeld van. Ook al wist ik niet of ik met een volle groep kon starten, ik wist wel dat ik het wilde. Ik heb mijn intentie vertrouwd en de stap gezet. Het was spannend op een bevrijdende manier.

Openen zonder bang te zijn

Vrijdag zijn we gestart met 15 vrouwen, 2 koks, Dorien en ik. Allemaal individuen ieder met een eigen reden om erbij te zijn. Zondag zijn wij als één cirkel van vrouwen geëindigd. Zelfs vrouwen die niet zo zijn van het vrouwenwerk of het opstellingenwerk nog niet kenden, verbaasden zich over hoe fijn het is om te openen zonder bang te zijn.

Zwieren

De energie, de kracht en de zachtheid die vrijkomt als je dit durft te doen is onvoorstelbaar. Waarom houden we ons toch altijd zo klein? Waarom is nuchterheid zo overgewaardeerd? Ik wil zwieren in een wijde kleurrijke rok, mijn hart openen als een bloem, zodat ik licht kan vangen en mijn wortels diep in de grond kunnen reiken. Met mijn voeten in het stof dansen, op de hartslag van moeder aarde. Oké misschien zijn het mijn Spaanse roots, maar aan de reacties van de vrouwen te zien als ik dit deel, gaan ook hun harten sneller kloppen. We staan meteen aan!

Lucht

Het is die SPARK die ik steeds weer terug zie komen en die de grote beloning is, want iedere vrouw die zo straalt, steekt weer een andere vrouw aan. Een vrouw is veel te mooi om een schim van zichzelf te zijn. Ons leven kan zoveel moeitelozer zijn dan we denken. Als we onszelf durven te openen, kan er lucht bij. Kunnen we ademen en groeien. Op slot en afgesloten gaat al het leven dood.

Ontspannen

En nu is het dus tijd voor mij om even los te laten, te dobberen na al die stroomversnellingen en te ontspannen. Mezelf toe te vertrouwen aan de FLOW zonder iets te doen. Het wordt een uitdaging. Echt wel, maar er zit niets anders op 🙂 ik ga genieten van de zomer, de zon en de zee, van mijn zoon en man Ray en Guus de hond mag ook mee!

Tot eind augustus!

Zomerse Zoen,

Jet