Skip to main content

Ik voel een echt zomerverlangen, 

waarin ik mijzelf kan uitrekken

en strekken.

 

Om vervolgens weer los te laten

en te liggen in ont-spanning,

me licht en loom te voelen

en dat de aarde mij draagt.

 

Als een soort van thuiskomen

terwijl ik onderweg ben. 

 

TUSSENTIJD

De zomervakantie is voor mij altijd een tussentijd. Ik kan pas op de plaats houden, afstand nemen om mijzelf een aantal vragen te stellen. Ik kan ruimte geven aan de antwoorden die ik vind. 

 

Soms kan dit best confronterend zijn en misschien wel daarom een reden om het vooral niet te doen. Maar ik weet dat waar ik niét naar durf te kijken, mijn aandacht op allerlei manieren opeist totdat ik bereid ben erbij stil te staan. Weerstand is altijd een mooie wegwijzer.

 

Naast antwoorden die confronterend zijn, ken ik het ook dat ik het antwoord hoe goed ik er ook naar zoek niet kan vinden. Dat het op het puntje van mijn tong ligt maar ik er niet de woorden bij vind. Ik voel dat het in mijn lijf, maar kan er gewoon nog niet bij. Dan is geduld én wakker blijven nodig, in vertrouwen dat het antwoord zich laat vinden als ik zover ben. 

 

Gelukkig vind ik ook antwoorden die mij blij maken. Als ik geen pas op de plaats had gemaakt was ik er misschien wel aan voorbij gegaan en had ik niet de dankbaarheid gevoeld voor wat ik heb gedaan, ontdekt, meegemaakt en soms losgelaten.

 

SPEELTIJD

De zee aan zomerlicht brengt mij naast tussentijd ook speeltijd. Ik doe iedere vakantie wel iets creatiefs waar ik dol op ben.  Mandala’s maken op het strand van zeewier of schelpjes, aquarelleren, gedichtjes schrijven, tekenen, fotograferen. Het maakt niet uit, gewoon iets waar ik echt blij van word en plezier aan beleef. Mijn voorpret begint trouwens vaak al voor de vakantie bij het ophalen van allerlei inspiratie.

 

En uiteraard doe ik op vakantie ook wat ik thuis doe, lekker wandelen en gewoon even alleen zijn, met de bomen en de vogels, de bloemen en de bijen, het strand en de zee. Momenten pakken waarop ik de dag op zijn mooist vind. Zoals de ochtend, als alles nog fris is, of de vroege avond, als de zon gaat zakken en alles met goudstof omhult.

 

Ik kan echt wel genieten van de samentijd met man- en zoonlief tijdens een vakantie maar het zijn juist dit soort momenten waarop ik even alleentijd neem.

Hoe ziet jouw zomertijd eruit? Misschien heb je hierboven wel wat inspiratie kunnen ophalen. Je kan mij volgen op Insta of Facebook en misschien vind je het wel leuk om jouw antwoorden en inspiratie te delen. 

 

Heb je antwoorden gevonden waar je mee aan de slag wilt? Voel je al langer het verlangen om in een groep over een langere periode je te laten gidsen en inspireren? Op 7 & 8 oktober start weer een nieuwe cursusgroep met de Reis van de Heldin, inmiddels groep 11. 

 

Wil je kennismaken met dit eigentijdse leiderschapsprogramma voor vrouwen? Kom dan op zaterdag 3 september naar de dagworkshop Reis van 1 dag. Als je daarna besluit om aan de cursus deel te nemen, krijg je deze dagworkshop van mij kado.

 

Zomerse groet

Jet