FAMILIEOPSTELLINGEN

Familieopstellingen geven inzicht in onderliggende patronen en dynamieken ten aanzien van je probleem of verlangen. Iedereen is onderdeel van een familiesysteem. Hoe je je verhoudt tot anderen of bepaalde thema’s in je leven, is terug te leiden tot jouw plek in dit systeem én tot de levensgeschiedenis van je voorouders. In een opstellingen komen de verborgen verbanden tussen jouw vraag en je familiesysteem naar voren. Dit bied een opening tot inzicht en bewustwording om je los te maken van je blokkades en patronen.

Thema’s

Familieopstellingen kunnen gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema’s die je in een nieuw daglicht wilt stellen of waarin je wilt groeien. Het kan gaan over je werk, je relatie met familie of partner of hoe jij meer in je kracht kan komen te staan. Centeno Coaching begint altijd met het einddoel voor ogen. ‘Wat is jouw verlangen?’ Lees hier ook achtergrond informatie over familieopstelling

Hoe werkt een opstelling?

Familieopstellingen kun je doen in een individuele sessie of in een groep. Aan de hand van de vraag of het probleem wordt een selectie van relevante elementen gemaakt. Deze worden door blaadjes of mensen uit de groep gerepresenteerd. De vraagsteller geeft ze een plek of nodigt ze uit om een plek in te nemen in de ruimte. Dit is het begin waarop het onderlinge verband tussen de elementen, de vraag en de vraagsteller langzaam zichtbaar wordt. Het geeft zicht op waar en hoe basisprincipes worden ‘tegengewerkt’ en welke beweging vanuit de vraagsteller, de natuurlijke orde en balans van het systeem weer kan herstellen. De kracht van de opstelling zit in het innerlijke proces dat ook na de opstelling nog verder doorwerkt.

Workshop familieopstellingen in Den Haag

Tijdens de workshop avonden is er ruimte voor 2 vraagstellers en zo’n 10 representanten. Ook als representant kun je veel inzicht krijgen in de werking van familiesystemen op ons dagelijkse leven. Je leert de basisprincipes van familiesystemen kennen en de impact als deze niet worden ‘nageleefd’. Ben je nog niet bekend met familieopstellingen? Kom dan laagdrempelig kennismaken. Het is niet noodzakelijk om te representeren, wel interessant. Kijk in de agenda voor data of op onze Facebookpagina Centeno Coaching.

Workshop familieopstellingen met thema Moeder, Vader of Liefde.

Ik geef ook dagworkshops aan de hand van thema’s waarin ik via familieopstellingen en systemisch werk de verschillende levensvragen opstel.

 • Dagworkshop Vrouwenlijn Moeder Dochter relatie

  Over jouw moeder-dochterrelatie en de plek in jouw vrouwenlijn

 • Dagworkshop Vader Dochter relatie

  De impact van de relatie met je vader op je huidige leven

 • Dagworkshop liefdesgeluk of relatieproblemen

  De liefde van je leven vinden? De liefde van je leven houden? 

Individuele sessie familieopstellingen

Een 1:1 sessie kan even krachtig zijn als een opstelling in een groep. Aan de hand van je vraag of probleem overleg ik samen met jou wat het best past in jouw situatie. Als een groep teveel indrukken geeft, dan raad ik je een individuele sessie aan.

Aanmelden familieopstellingen

Voor meer informatie over een avond Familieopstellingen kan je het contactformulier invullen via onderstaande button.


Meer informatie?
 • Lees voor inspiratie mijn blogs.
 • Bekijk de agenda voor aanstaande workshops, cursussen, retraites en lezingen.
 • Lees mijn persoonlijk LinkedIn profiel als je meer over mij wilt weten.
 • Bekijk hier of hieronder de werkvormen die ik bied gericht op relatie, werk, vrouw zijn en leiderschap.
 • Bel 06 25 36 00 18
 • Vul het contactformulier in als je nog vragen hebt, door te klikken op de knop hieronder .
familieopstellingen centeno