De Reis van de Heldin

Cursus

Direct Aanmelden!

It is by going down into the abyss that we recover the treasures of life.

Where you stumble, there lies your treasure.

– Joseph Campbell, The Journey of the Hero

Een Reis van 7 maanden

Waarom meedoen? Omdat je nu écht tijd wilt vrijmaken voor je persoonlijke ontwikkeling. Je weet dat veranderen tijd vraagt en die wil je er aan geven. De aanleiding om mee te doen, kan zijn dat je vastloopt en niet weet hoe eruit te komen. Of dat je behoefte hebt aan verdieping omdat je weet dat er meer in zit. Of misschien ben je gewoon wel nieuwsgierig en wil je inspiratie op je pad van zelfverwezenlijking.

Vrouwen

Iedere groep bestaat uit 8 tot maximaal 12 vrouwen; ambitieus ten aanzien van de kwaliteit van hun leven, hoog opgeleid en midden in het leven staand. 

Waarom alleen met vrouwen?

Heel simpel omdat mannen en vrouwen van elkaar verschillen. Systemisch is de plek en de weg van de dochter anders dan die van de zoon. Ook vanuit de leer van Jung zijn animus en anima verschillend van elkaar. Projecties van een vrouw verschillen van die van een man. Een vrouw kan het leven in zich dragen en leeft in symbiose met haar kind dat zij vervolgens weer heeft los te laten. Iedere keer weer blijkt, dat de reis samen met vrouwen, je de zachtheid in je kracht laat vinden.

Begeleiding

De grote variatie in opstellingen, meditaties en lichaamsoefeningen betrekken alle lagen van jouw zijn; mentaal, fysiek, emotioneel en ziel. Je leert hoofd, hart, buik met elkaar te verbinden.

Je reist door verschillende levensgebieden; basisrelaties, liefde, werk, lichaam en spiritualiteit. Gedurende de reis zul je steeds meer de rode draad ontdekken in de opening naar verandering in je leven. Je leert van binnenuit naar buiten, vanuit je ware zelf, te leven.

Door te reizen in een groep leer je van en met elkaar. Dit versnelt niet alleen je proces maar verrijkt het ook. In opstellingen kun je heel veel leren van de vraag van een ander. Je kan het letterlijk bekijken van de andere kant. Ervaring met opstellingen is trouwens niet vereist. Iedereen kan het. Het is bovendien een mooie oefening in voelen zonder na te hoeven denken. Zelfs voor hen die zeggen moeilijk te kunnen voelen. 

Het programma ‘de Reis van de Heldin’

De Reis van de Heldin duurt 7 maanden, bestaat uit 5 blokken van elk 2 dagen. De thema’s zijn de context, jouw vragen bepalen de inhoud.

Blok 1
Basisrelaties

De relatie met onze moeder en vader zijn de basisrelaties in ons leven. Systemisch zeggen we ‘als je het leven wil nemen dan kun je niet om hen heen’. Je krijgt een dieper inzicht in jouw oorsprong en dynamieken patronen in jouw familiesysteem.

Blok 2
Liefde & relaties

Liefde gaat over vertrouwen en verbinden en dat kan soms knap lastig zijn. In relaties zijn jouw basisrelaties vaak nog terug te zien. Je staat stil bij je liefdesrelaties, krijgt inzicht in blokkades en ruimte voor groei.

Blok 3
Bezieling en Persoonlijk Leiderschap

Dit blok gaat over je verbinding met waar jij werkelijk voor staat en je persoonlijk leiderschap. Je leert je gedrag en belemmeringen herkennen en hoe je chaos en verkramping kunt transformeren in focus en resultaat.

Blok 4
Levenskracht in je lichaam

Je lichaam kennen, je vitaliteit voeden en de vormende kracht van je ziel volgen is fundamenteel voor je levensenergie. Je onderzoekt je relatie met je lichaam op fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel vlak.

Blok 5
de Bewegingen van de Ziel

In dit laatste blok gaat het over de waarheid in jezelf leven. Je gevonden schat integreren in je dagelijkse leven. Welke waarheid mag jij in de buitenwereld leven? We halen het net op. Wat mag er nog gezien worden,  losgelaten worden, zodat er ruimte komt voor het nieuwe? We sluiten af met een ceremonieel afscheid.

Resultaat

 • Je vergroot je zelfvertrouwen
 • Je ontdekt je potentieel en leert het in te zetten.
 • Je ontdekt en leert leven naar wat écht belangrijk is in jouw leven.
 • Je kunt je energie verstandiger inzetten.
 • Je herkent jouw rol in een groter systeem.
 • Je kent de basishouding, de theorie en de methode van familieopstellingen.

De cursus wordt afgesloten met een certificaat. Je kunt je hierna eventueel verder ontwikkelen in het systemisch begeleiden van cliënten.

Aanmelden

Geen evenementen

Programma & Prijs

 • Blok 1 – vrijdag 4 en zaterdag 5 september 2020
 • Blok 2 – vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober 2020
 • Blok 3 – vrijdag 11 en zaterdag 12 december 2020
 • Blok 4 – vrijdag 29 en zaterdag 30 januari 2021
 • Blok 5 – vrijdag 19 en zaterdag 20 maart 2021

Tijden:

 • inloop: 9:45 uur,
 • aanvang: 10:00 uur
 • eind: 16:30 – 17:00 uur

Locatie:

BLOOM- House of Health, Koninginnegracht 28, Den Haag.

Prijs:

 • € 1.995,- incl. btw. voor particulieren en ZZP’ers
 • € 2.295,- excl. btw voor organisaties

Tot 1 augustus 2020 bied ik een bonus aan in de vorm van 1 gratis dagworkshop of 1 uur individuele coaching. Je kan ook kiezen voor 125,- euro korting. Vraag jouw kortingscode aan via een mail naar jet@centenocoaching.nl..

Zodra je inschrijving binnen is, nemen wij contact met je op voor het inplannen van een kennismakingsafspraak.

Betaling in 5 termijnen is mogelijk voor particulieren. Stuur hiervoor een mail naar jet@centenocoaching.nl.

Met een persoonlijk budget kun je deze cursus ook als ontwikkeltraject op het gebied van persoonlijk leiderschap indienen op je werk. (Bijna 50% van de deelneemsters krijgt de cursus vergoed!). Ik kan je helpen bij het opstellen of indienen van een aanvraag voor persoonlijk ontwikkeltraject.

Ervaringen

“De professionele begeleiding van Jet bestaat uit de rust, de wijsheid en ook de theorie er tussendoor. De kunst om het proces te begeleiden zonder iets op te willen lossen. Veiligheid bieden vanaf de zijlijn. Spot on, iets wat ik niet kon plaatsen, kon zij woorden geven. Ook als professional heb ik veel van haar geleerd.”

Anne-MarieOver de cursus de Reis van de Heldin

“Deze Reis heeft me geholpen weer dichterbij mezelf te komen. Ik voel me heel en vol liefde, mijn energie stroomt. Kenmerkend voor de begeleiding van Jet is haar oprechtheid, kwetsbaarheid, wijsheid en bovenal haar liefde.”

NatalieDeed mee aan de cursus de Reis van de Heldin

“Jet heeft me bij mijn oerkracht gebracht. Samen met een prachtige groep vrouwen gingen we in een handomdraai naar mijn grootste levensvraagstukken. Diep gewortelde pijn kreeg ruimte en heling. Het meest prachtige opstellingenwerk dat je maar kunt bedenken rolt uit de zuivere afstemming en wijsheid van Jet. Er is helder en zacht met me meegereisd en dat was groots en vol van liefde."”

KuunOver de cursus de Reis van de Heldin