Skip to main content

Familieopstellingen

Dagworkshop

Direct Aanmelden!

Familie blijft familie.

Je kan er niet uitstappen.

Je DNA is verbonden met al jouw voorouders en hun geschiedenis.

Of je dat nu wilt of niet.

Familieopstellingen

Ervaar jij strubbelingen, conflicten of ruzie binnen je gezin van herkomst? In de relatie met je moeder of je vader? Of heb je behoefte aan meer aan inzicht in de dynamiek tussen jou en je broers of zussen?

Herken je bepaalde dynamieken en patronen in relaties op werk of vriendschappelijk die je maar niet kan veranderen?

Loop je vast in meer algemene zin? Ervaar je energieverlies?

In ons leven krijgen we continu herkansingen om iets waar we nog niet in zijn volgroeid op te halen en alsnog te ontwikkelen. Wat we ooit hebben geleerd in ons systeem van herkomst, bewust dan wel onbewust, herhalen we in al onze relaties. Sommige aspecten hebben ons groot gemaakt en andere aspecten kunnen ons aardig in de weg staan. Dan is het tijd om de wetten van thuis te herzien. Dat kan best spannend zijn, want wat zo bekend is geeft ergens ook houvast. Zelfs als je er liever van af zou willen.

Tijdens deze workshop onderzoek je je persoonlijke situatie langs de drie basisprincipes van een familiesysteem;

  • ordening en eigen plek
  • uitwisseling in geven en nemen
  • erbij horen

Familiesysteem

Vanaf het moment dat je hartje klopt in de buik van je moeder hoor je bij het familiesysteem van je ouders. Het veld van je ouders, voorouders en alles wat daarmee samenhangt zoals cultuur, religie, belangrijke ingrijpende gebeurtenissen en maatschappelijke ontwikkelingen. Dit grote geheel kent haar eigen dynamieken, en werkt volgens basisprincipes.

Door vanuit deze principes stil te staan bij een situatie of verlangen, kun je op een diepere laag kijken naar oorzaak, gevolg en vooral samenhang. Inzicht en bewustwording op deze laag maakt een beweging die diep in je is gestokt, los en geeft meer ruimte aan je verlangen.

Programma

Het programma bestaat uit een deel theorie, een systemische tekening van je gezin van herkomst en een opstelling in een kleine groep. Tevens is er ruimte voor een aantal grote familieopstellingen. 

Tijdens deze dag onderzoek je dus je eigen thema én kun je ook vanuit de representanten-rol inzichten krijgen die relateren aan jouw persoonlijke vraagstuk. Daarom betaalt iedereen een gelijke prijs. 

Waarom deze workshop?

De aanleidingen voor aanmeldingen lopen uiteen van alsmaar doorlopende strubbelingen in de relatie met ouders en of broers en zussen. In tijden van grote veranderingen zoals zorg voor ouders, ziekte en overlijden worden deze uitvergroot. Dan wordt iedereen weer het gezin van vanouds, maar dan met alle onderdrukte en onopgeloste issues waar iedereen op eigen wijze mee is omgegaan. Soms blijft het niet bij wrijving, maar loopt het uit op ruzie waarbij ieder contact wordt vermeden.

Andere aanleidingen kunnen zijn het gevoel hebben niet echt bij het gezin van herkomst te horen, of spanningen over de balans tussen geven en nemen tussen broers en zussen in relatie tot ouders.

Naast familiaire vragen, is er ook ruimte voor vragen over werk en relaties.

Je bent ook van harte welkom als je wilt leren over het systemische werken en opstellingen.

Aanmelden

Geen evenementen

Programma & Prijs

Tijden:

  • inloop: 9:45 uur,
  • aanvang: 10:00 uur
  • eind: 17:00 uur

Locatie:

BLOOM- House of Health, Koninginnegracht 28, Den Haag.

Prijs:

  • € 155,- incl. btw.

Neem zelf je lunch mee. Ik zorg voor iets lekkers bij de koffie en thee.