Skip to main content

Familieopstellingen

Dagworkshop

Direct Aanmelden!

Familie blijft familie.

Je kan er niet uitstappen.

Je DNA is verbonden met al jouw voorouders en hun geschiedenis.

Of je dat nu wilt of niet.

Familieopstellingen

Naar aanleiding van mijn bijdrage aan de omroep Max – podcast serie We hebben ruzie geef ik een workshop over dynamieken en patronen in familiesystemen.

Ervaar jij strubbelingen, conflicten of ruzie binnen je gezin van herkomst? In de relatie met je moeder of je vader? Of heb je behoefte aan meer aan inzicht in de dynamiek tussen jou en je broers of zussen?

Tijdens deze workshop onderzoek je je persoonlijke situatie langs de drie basisprincipes van een familiesysteem;

  • ordening en eigen plek
  • uitwisseling in geven en nemen
  • erbij horen.

Familiesysteem

Vanaf het moment dat je hartje klopt in de buik van je moeder hoor je bij het familiesysteem van je ouders. Het veld van je ouders, voorouders en alles wat daarmee samenhangt zoals cultuur, religie, belangrijke ingrijpende gebeurtenissen en maatschappelijke ontwikkelingen. Dit grote geheel kent haar eigen dynamieken, en werkt volgens basisprincipes.

Door vanuit deze principes stil te staan bij een situatie of verlangen, kun je op een diepere laag kijken naar oorzaak, gevolg en vooral samenhang. Inzicht en bewustwording op deze laag maakt een beweging die diep in je is gestokt, los en geeft meer ruimte aan je verlangen.

Programma

Het programma bestaat uit een deel theorie, een systemische tekening van je gezin van herkomst en een opstelling in een kleine groep. Tevens is er ruimte voor 2 vooraf aangegeven grote opstellingen vanuit 1 vraagsteller.

Tijdens deze dag onderzoek je dus je eigen thema én kun je ook vanuit de representanten-rol indrukken krijgen die relateren aan jouw eigen vraagstuk. 

 

ZO NU EN DAN GEEF IK OOK WORKSHOPS VAN EEN HALVE DAG – IN MIJN AGENDA KUN JE ZIEN WANNEER

Waarom deze workshop?

De aanleidingen voor aanmeldingen lopen uiteen van alsmaar doorlopende strubbelingen in de relatie met ouders en of broers en zussen. In tijden van grote veranderingen zoals zorg voor ouders, ziekte en overlijden worden deze uitvergroot. Dan wordt iedereen weer het gezin van vanouds, maar dan met alle onderdrukte en onopgeloste issues waar iedereen op eigen wijze mee is omgegaan. Soms blijft het niet bij wrijving, maar loopt het uit op ruzie waarbij ieder contact wordt vermeden.

Andere aanleidingen kunnen zijn het gevoel hebben niet echt bij het gezin van herkomst te horen, of spanningen over de balans tussen geven en nemen tussen broers en zussen in relatie tot ouders.

Aanmelden

juni

202310jun10:0017:00Dagworkshop - Reis van 1 Dag

202312jun19:0021:00Inspiratie Avonden - Vrouwen Cirkel

202324jun10:0017:00Dagworkshop Liefdesgeluk - Groeien in Relaties

202326jun19:0021:00Inspiratie Avonden - Vrouwen Cirkel

Programma & Prijs

Tijden:

  • inloop: 9:45 uur,
  • aanvang: 10:00 uur
  • eind: 17:00 uur

Locatie:

BLOOM- House of Health, Koninginnegracht 28, Den Haag.

Prijs:

  • € 95,- incl. btw.
  • € 175,- incl. btw. voor deelname met persoonlijke opstelling (2 – 3 per workshop)

Neem zelf je lunch mee. Ik zorg voor iets lekkers bij de koffie en thee.