Ons diepste verlangen gaat

zoals ik zelf ook steeds weer ervaar

over thuiskomen bij onszelf.

Wie is Jet Centeno?

Mijn fascinatie voor het leven is het best te omschrijven als verwondering. Er ligt een mateloze nieuwsgierigheid aan ten grondslag. In mijn werk komt alles samen; wie ik ben in het nu. Als vrouw, partner, moeder en dochter met al mijn voorouders die achter mij staan en mijn bezieling om het pad van de levensstroom te volgen en hierin anderen te vergezellen.

Thuiskomen bij onszelf

Ons diepste verlangen gaat, zoals ik zelf ook steeds weer ervaar, over het thuiskomen bij onszelf. Hoe langer de reis is die we hebben afgelegd, langs aanreiken of terugtrekken, vechten of vluchten, hard werken of apathie, verantwoordelijkheid of machteloosheid, des te sterker dit verlangen.

Wat ons van binnen raakt, komt er niet uit.

Als we vervreemd zijn van onszelf, onszelf niet meer herkennen, leven op de automatische piloot of continu in de controlestand staan, komt dat wat buiten ons plaatsvindt, niet binnen en andersom. Wat ons van binnen raakt, komt er niet uit. Dat is vaak het moment dat we ons realiseren: ‘Ik wil dit niet meer, het moet anders’, ‘ik kan het niet langer wegdrukken, ik moet het aangaan’.

‘Ik werkte voor anderen en niet meer voor mezelf.’

Een van de cruciale momenten dat ik de confrontatie met mezelf écht aan ben gegaan, was toen ik na 15 jaar HR-werk met focus op talentontwikkeling mijn vaste baan opzegde. Ik herkende mezelf niet meer. Ik werkte voor anderen en niet meer voor mezelf. Het werk vervulde mij op geen enkele manier meer.

Geluisterd naar mijn innerlijke stem

In 2009 ging het roer om en begon ik als zelfstandig coach en trainer. Ik koos om dát te doen waaruit ik in al die jaren het meest voldoening had gehaald. Midden in de crisis sloot ik mij aan bij de groep van 10.000 coaches die Nederland op dat moment telde. En ik voelde geen enkele twijfel. Dat was één van de momenten waarin ik mijn kracht heb ervaren door te luisteren naar mijn hart, mijn innerlijke stem.

Trouw aan mijzelf

Ik ben trouw geweest aan mijzelf en heb heel bewust het pad gekozen dat zich liet zien. Ook al was dat in die tijd vanwege de crisis in de ogen van velen niet de beste timing. Voor mij was het overduidelijk en de kracht die ik voelde heeft mij gesteund om stappen te zetten. Ik kreeg direct de kans om samen met een collega een persoonlijk leiderschapsprogramma voor een landelijk traineeship te ontwikkelen en uit te voeren. Dit heb ik 10 jaar met heel veel plezier gedaan.

De cirkel is rond

Mijn werk groeit mee met het pad dat ik persoonlijk afleg. Werk bestaat voor mij ook voor een groot deel uit creëren. Ik ontwikkel de workshops, programma’s van mijn cursussen en retraites vanuit de kennis en ervaring die ik opdoe tijdens de lessen die ik aangereikt krijg door mijn persoonlijke leven en dat van mijn clienten en deelnemers. Ik sta met beide benen op aarde en in verbinding met het grotere geheel. Daar ben ik dankbaar voor, iedere dag weer opnieuw. De cirkel is rond en ik hoop hem nog vele malen te mogen lopen.

Scholing en kwaliteitsborging

Aanvullend op mijn werkervaring op het werkterrein van recruitment, talentontwikkeling en mijn trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap, volg ik sinds 2008 opleidingen die passen bij de koers die ik vaar:

 • 2008  coach-opleiding bij de Academie van Coaching
 • 2009 licentie training 360 graden persoonlijkheidsinstrument Personal Color
 • 2013 Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen
 • 2013 Partner Academie voor Opstellingen
 • 2014 Jaaropleiding Systeemdynamieken in Organisaties bij het Bert Hellinger Instituut
 • 2016 Vervolgopleiding Opstellingen – Academie voor Opstellingen Hylke Bonnema
 • 2017 2 daagse Masterclass Systemisch Lichaamswerk bij Stefanie Bussing
 • 2017 3 daags Congres het Nieuwe Opstellen door Bert Hellinger – België
 • 2018 Roepen van de Ziel – systemisch werk in het lichaam
 • 2019 2 daagse Leer- en gedragsproblematiek bij kinderen
 • 2019 2 daagse Workshop Potentieel door Jan Jacob Stam van het Bert Hellinger Insitituut

In de planning  staan

 • juni 2020 Hoe raak ik je aan? – Phoenix
 • augustus 2020 Vrouw zijn en seksualiteit – Phoenix
 • september 202o Maskermaker – Phoenix