Jet Centeno

WIE IS JET CENTENO?

Jet Centeno: ‘Mijn fascinatie voor het leven is het best te omschrijven als verwondering. Er ligt een mateloze nieuwsgierigheid aan ten grondslag. In mijn werk komt alles samen; wie ik ben in het nu. Als vrouw, partner, moeder en dochter met al mijn voorouders die achter mij staan en mijn bezieling om het pad van de levensstroom te volgen en hierin anderen te vergezellen.’

 

Thuiskomen bij onszelf
Ons diepste verlangen gaat, zoals ik zelf ook steeds weer ervaar, over het thuiskomen bij onszelf. Hoe langer de reis is die we hebben afgelegd, langs aanreiken of terugtrekken, vechten of vluchten, hard werken of apathie, verantwoordelijkheid of machteloosheid, des te sterker dit verlangen.

 

Wat ons van binnen raakt, komt er niet uit
Als we vervreemd zijn van onszelf, onszelf niet meer herkennen, leven op de automatische piloot of continu in de controlestand staan, komt dat wat buiten ons plaatsvindt, niet binnen en andersom. Wat ons van binnen raakt, komt er niet uit. Dat is vaak het moment dat we ons realiseren: ‘Ik wil dit niet meer, het moet anders’, ‘ik kan het niet langer wegdrukken, ik moet het aangaan’.

Jet Centeno

‘Ik werkte voor anderen en niet meer voor mezelf.’

Een van de cruciale momenten dat ik de confrontatie met mezelf écht aan ben gegaan, was toen ik na twintig jaar HR-werk met focus op talentontwikkeling mijn vaste baan opzegde. Ik herkende mezelf niet meer. Ik werkte voor anderen en niet meer voor mezelf. Het werk vervulde mij op geen enkele manier meer.

Geluisterd naar mijn innerlijke stem

In 2009 ging het roer om en begon ik als zelfstandig coach en trainer. Ik koos om dát te doen waaruit ik in al die jaren het meest voldoening had gehaald. Midden in de crisis sloot ik mij aan bij de groep van 10.000 coaches die Nederland op dat moment telde. En ik voelde geen enkele twijfel. Dat was één van de momenten waarin ik mijn kracht heb ervaren door te luisteren naar mijn hart, mijn innerlijke stem.

Trouw aan mijzelf

Ik ben trouw geweest aan mijzelf en heb heel bewust het pad gekozen dat zich liet zien. Ik zette vervolgens mijn hoofd in om de bijbehorende doelen te stellen en structuur aan te brengen. Dat ik de juiste beslissing heb genomen, blijkt uit het feit dat ik nog steeds eindeloos plezier heb in mijn werk.

De cirkel is rond

Mijn potentie krijgt alle ruimte in het begeleiden van anderen. Het samenwerken met collega’s maakt mij onderdeel van een groter geheel. Mijn werk groeit mee met het pad dat ik persoonlijk afleg. De levensenergie die in mijn werk kan stromen, vertaalt zich ook in materiële zin. Ik kan mijzelf maandelijks een salaris uitbetalen, kan een fantastische werkruimte huren en mijzelf trakteren op mooie opleidingen, workshops, retraites en interessante boeken. De cirkel is rond en ik hoop hem nog vele malen te mogen lopen.

 

Scholing en kwaliteitsborging

Aanvullend op mijn werkervaring op het werkterrein van recruitment, talentontwikkeling en mijn trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap, volg ik sinds 2008 opleidingen die passen bij de koers die ik vaar. Begonnen met een algemene coach-opleiding bij de Academie van Coaching, heb ik de licentie training van het persoonlijkheidsinstrument Personal Color en diverse verdiepingsworkshops in coaching bij Marijke Lingsma gevolgd. Daarnaast heb ik de gecertificeerde Jaaropleiding Familie- en Organisatieopstellingen en de Vervolgopleiding van Hylke Bonnema gevolgd, aangevuld met de Jaaropleiding Systeemdynamieken in Organisaties bij het Bert Hellinger Instituut.

 

Jet Centeno in 2018

In april 2018 heb ik de systemische opleiding: Roepen van de Ziel bij  Connie van der Arend afgerond.

In december 2017 heb ik na vier jaar partnerschap bij de Academie voor Opstellingen te zijn geweest, afscheid genomen en werk ik samen met een tweetal inspirerende partners om vanuit gedeelde roeping bijdrage te dragen aan bezielend leiderschap in organisaties te weten Haagsche Hoogvliegers en Full Potential Institute.

jet centeno vrijheid

Meer informatie?
  • Lees voor inspiratie mijn blogs.
  • Bekijk de agenda voor aanstaande workshops, cursussen, retraites en lezingen.
  • Bel 06 25 36 00 18
  • Vul het contactformulier in als je nog vragen hebt, door te klikken op de knop hieronder .
Jet Centeno Connie van der Arend

Facebook

X
X