Skip to main content

Familieopstellingen geven inzicht in onderliggende patronen en dynamieken ten aanzien van je probleem of verlangen. Hoe je je verhoudt tot anderen of bepaalde thema’s in je leven, is terug te leiden naar jouw plek in jouw familiesysteem.

Familieopstellingen

Familieopstellingen kunnen gaan over allerlei uiteenlopende levensvragen of thema’s die je in een nieuw daglicht wilt stellen of waarin je wilt groeien. Het kan gaan over je werk, je relatie met familie of partner of hoe jij meer in je kracht kan komen te staan. Een opstelling kan inzicht en bewustwording van je blokkades en patronen bieden en een opening hoe je daaraan voorbij kunt groeien.

Hoe werkt een opstelling?

Familieopstellingen kun je doen in een individuele sessie of in een groep. Aan de hand van de vraag of het probleem wordt een selectie van relevante elementen gemaakt. Deze worden door blaadjes of mensen uit de groep gerepresenteerd. De vraagsteller geeft ze een plek of nodigt ze uit om een plek in te nemen in de ruimte. Dit is het begin waarop het onderlinge verband tussen de elementen, de vraag en de vraagsteller langzaam zichtbaar wordt. Het geeft zicht op waar en hoe basisprincipes worden ‘tegengewerkt’ en welke beweging vanuit de vraagsteller, de natuurlijke orde en balans van het systeem weer kan herstellen. De kracht van de opstelling zit in het innerlijke proces dat ook na de opstelling nog verder doorwerkt.

Workshop Familieopstellingen

Op aanvraag organiseer ik ook workshops met ruimte voor 2 vraagstellers en zo’n 10 representanten. Heb je een vraag en wil je die systemisch onderzoeken, dan kan dat. Ook als representant kun je veel inzicht krijgen in de werking van familiesystemen op ons dagelijkse leven. Je leert de basisprincipes van familiesystemen kennen en de impact als deze niet worden ‘nageleefd’. Ben je nog niet bekend met familieopstellingen? Kom dan laagdrempelig kennismaken. Het is niet noodzakelijk om te representeren, wel interessant. Kijk in de agenda voor data of vraag een opstelling aan door een mail te sturen naar jet@centenocoaching.nl

Thema workshops

Ik geef een aantal dagworkshops rondom belangrijke thema’s in ons leven:  de Moeder Dochter relatie en Vrouwenlijn, Vader Dochter relatie en de Liefde. Dit zijn diepgaande workshops die je veel inzicht geven in jouw patronen en dynamieken binnen dit thema. Tegelijkertijd leer je bij vaak moeilijk te bereiken emoties te komen, te blijven en ze beter te begrijpen. Wil je werken aan je persoonlijke ontwikkeling, dan zijn dit mooie basismodules.

Wil je weten of de workshops passen bij jouw persoonlijke vraag? Mail mij jet@centenocoaching of bel 06 25 36 00 18.

De volgende themaworkshops kun je volgen:

Moeder- Dochter­relatie & Vrouwenlijn

Een dagworkshop over de relatie met jouw moeder en je plek in de vrouwenlijn. Ook voor moeders van een dochter.

LEES MEER

Moeder-Dochter­relatie & Vrouwenlijn Intensive

Twee dagen in een kleinere groep stilstaan bij de relatie met je moeder. Naar haar kijken en zien, in alles dat ze is én dat ze niet is. Terugvinden wat je lange tijd geleden verloren bent.

LEES MEER

Vader-Dochter

Relatie

Een dagworkshop over de impact van de relatie met je vader op je huidige leven. Voor vaders dochters en dochters die zich niet gezien voelen door hun vader.

LEES MEER

Liefdesgeluk

Singels & Stellen

Een dagworkshop over de barrières tussen jou en de liefde en de onuitputtelijke bron die onze zelfliefde voedt.

LEES MEER