Skip to main content

Moeder-Dochterrelatie Vrouwenlijn

2 daagse Intensive

Direct Aanmelden!

In onze relatie tot onze moeder, naar haar te kijken, haar te zien,
in alles dat ze is én dat ze niet is,
vinden wij terug wat wij lange tijd geleden verloren zijn.

Vrouwenlijn & Moeder-Dochterrelatie

Als we onze moeder hebben afgewezen, is het een lange weg om onszelf terug te vinden. De impliciete afwijzing van het vrouwelijke, van het leven schenkende principe, dringt dieper door in ons wezen dan we ons bewust van zijn. De angst voor deze ontmoeting en de daarmee verbonden diepgewortelde pijn weerhouden ons om ‘terug te keren’ naar onze moeder. Het liefst laten we alles achter ons. Wat geweest is, is geweest.

En toch blijft er iets aan ons knagen. We voelen een gemis, een tekort aan levenskracht of kunnen gewoonweg onze eigen plek niet vinden. Dit geldt ook vrouwen voor wie de moeder juist groots en perfect is. We missen een kostbaar deel van onszelf om onze eigen plek in te kunnen nemen. Het ophalen en insluiten van dit afgesplitste deel vraagt tijd en geduld. We kunnen niet anders dan te beginnen aan de onontkomelijke weg naar binnen. De afdaling naar het diepste van ons zijn.

Een tweede dag ter verdieping

Het is ter ondersteuning van deze gewijde reis dat ik een tweedaagse intensive in het leven heb geroepen. Ze is ontstaan uit mijn werk met de vele vrouwen tijdens de dagworkshops Moeder Dochter relatie & Vrouwenlijn. Een dag voelt steeds als te kort. Vrouwen voelen dat ze een opening hebben gekregen naar meer verbinding met zichzelf. De ontmoeting met hun pijn, angst, woede heeft hen bevrijd. Ondanks of vaak zelfs juist door de enorme fysieke en emotionele ‘test’ die ze in de opstellingen doorstaan hebben. Ze hebben hun eigen plek ten opzichte van hun moeder onderzocht en bekrachtigingen uit hun vrouwenlijn ervaren. Ze voelen dat dit de weg is die ze verder willen bewandelen. Een tweede dag geeft direct de gelegenheid om dit te doen. Er is ruimte voor opstellingen aan de hand van individuele vragen. Zowel de vrouw die de vraag stelt als de representanten in het veld krijgen inzicht. De ervaring van plekken anders dan die van jezelf biedt vaak een ander perspectief op je eigen vraagstukken.

Begeleiding

Mijn manier van werken kenmerkt zich door voelen en scherp waarnemen. Ik laat je op een veilige manier openstellen en ontdekken en dichtbij jezelf blijven. Je krijgt alle ruimte voor je eigen proces. Je hoeft niemand te redden, niemand te helpen. Dit vind ik zo belangrijk om steeds weer te zeggen. Je komt voor jezelf. Ik werk vanuit respect en liefde voor het leven en de dood. Daarmee creëer ik de bedding voor alles dat is en niet is. Ik sta in dienst van het vrouwenveld.

Systemisch werk ik hoofdzakelijk volgens het ‘nieuwe’ opstellen, veel tijd en ruimte voor innerlijke beweging en stilte. Soms als het nodig is maak ik gebruik van ‘klassieke’ opstellingen. Kenmerkend in mijn stijl is rust en eenvoud met alle ruimte voor een beweging die tot dan toe nog niet mogelijk was of juist het indalen in overgave en loslaten.

Waarom deze workshop

De relatie tot je moeder en je plek in de vrouwenlijn staat centraal in deze tweedaagse. Door inzet van thematische opstellingen afgewisseld met opstellingen aan de hand van individuele vragen ontstaat een divers en verdiepend programma waarin iedereen maximaal aan de slag kan met precies dat waar op dat moment behoefte aan is.

Klaar om te beginnen?

Wil jij je verbinden met jouw levensstroom en al jouw levensgebieden laten bevruchten? Bezoek dan de Vrouwenlijn Moeder Dochter relatie workshop of kom naar een van mijn andere events. Je kunt je aanmelden met de link van het event van jouw keuze. Check mijn agenda voor data, link voor aanmelding en meer info. Bellen kan ook natuurlijk.

Aanmelden

Geen evenementen

Programmatijden & Prijs

Tijden van beide dagen:

  • inloop: 9:45 uur,
  • aanvang: 10:00 uur
  • eind: 16:30/17:00 uur

Locatie:

BLOOM- House of Health, Koninginnegracht 28, Den Haag.

Prijs:

  • € 325,- incl. btw. voor particulieren
  • € 325,- excl. btw voor ZZP en organisaties

Neem zelf je lunch mee. Ik zorg voor iets lekkers bij de koffie en thee.