Skip to main content

2 daagse Potentieel - Systemisch bekeken

202224novGehele dag252 daagse Potentieel - Systemisch bekeken

Details evenement

WELK POTENTIEEL MOCHT NIET MEEDOEN?

Ik vind het een prachtige vraag die heel goed illustreert hoe je aan de ‘voorkant’ groot kan groeien en aan de ‘achterkant’, oftewel in je schaduw, klein kan blijven.

Als een client komt en zegt het gevoel te hebben dat er nog veel meer in zit, of dat er iets is blijven liggen, dan geeft dat in taal zo mooi weer waar het van binnen is gestokt.

Loyaliteit aan het familiesysteem of noodzaak om als kind te kunnen overleven hebben een enorme invloed op onze persoonlijke ontwikkeling. Dit vindt zijn weerslag in hoe wij staan in relatie tot onszelf, tot anderen, organisaties en het grotere geheel.

Een mijnenveld van spanningen in gezin van herkomst, innerlijke afwezigheid van ouder(s), excellentie als enige toegangspoort voor waardering, oorlogsverleden bij ouder(s) of grootouder(s), trauma tijdens geboorte, niet geleefd potentieel van ouder(s) of overleden broer, zus, tante, oom of grootouders. Er zijn tal van gebeurtenissen en situaties in het verleden van een familiesysteem die doorwerken in het heden.

De mens heeft in zijn leven de kans zijn incarnatie te voltooien en op die manier zijn volledige potentieel te ontsluiten. Mijn ervaring is dat het stilstaan bij de gebeurtenissen waar de innerlijke levensstroom is gaan stokken, door bijvoorbeeld schrik of angst, veilige bedding biedt voor verdere groei. Je zou kunnen zeggen dat er eerst nog iets gezien, of vastgepakt of soms zelfs opgegeven moet worden om op eigen grond te komen. Alleen daar bevindt zich vruchtbare bodem voor jouw volledige potentieel.

Wil jij jouw vragen ten aanzien van je potentieel onderzoeken? Ervaar jij in je leven, werk of privé dat het stokt of ervaar je continu weerstand ? Kom je steeds in dezelfde patronen terecht en heb je geen zicht op hoe je daaruit kan stappen? De 2 daagse verdiepingsworkshop ‘Potentieel Systemisch bekeken’ neemt je aan de hand van de systemische basisprincipes mee in het onderzoek van jouw vraag.

PERSOONLIJK ONTWIKKELTRAJECT

Deze tweedaagse kan tevens ingezet worden als stevig vertrekpunt van een Persoonlijk Ontwikkeltraject in combinatie met een 4 tot 6 tal coachsessies waarin op individueel wordt gewerkt aan transformatie en integratie van de leerervaringen.

Onze ervaring is dat de cursus ook aangevuld met een coachtraject wordt vergoed door werkgevers. Wij kunnen je helpen bij het indienen van een verzoek en of het opstellen van jouw persoonlijke ontwikkeltraject.

RESULTAAT van deze 2-daagse

Je krijgt inzicht in en ervaring van:

  • hoe en welke je plek inneemt in relaties
  • jouw manier van uitwisselen; geven en aannemen
  • patronen die zich herhalen soms zelf in meerdere generaties in een familiesysteem
  • wat de bron is van situaties waar je uit contact gaat met jezelf, met de ander en welke vluchtroutes je daarvoor hebt aangelegd en waarom op lange termijn dit niet werkt
  • de relatie tussen persoonlijke vraagstukken en succes in werk en relaties.

BEGELEIDING

Tijdens deze 2 daagse onderzoek je aan de hand van verschillende opstellingen en systemisch perspectief je persoonlijke casussen.

Ervaring met systemisch werk is geen vereiste.

Deze tweedaagse wordt begeleid door systemisch trainer en coach Jet Centeno en Wendbaar Leiderschapscoach en – trainer Jacqueline van Onzenoort van het programma Power of Presence – Teal

KOSTEN

€ 550,- euro programma en begeleiding, excl. 21 % BTW
€ 375,- euro verzorgingskosten en overnachting in 1 persoonskamer incl. 9% BTW.

Maximaal aantal deelnemers 16.

LOCATIE: Voor deze verdiepingsdagen hebben wij een bijzondere locatie gekozen. PLUK – van groei naar bloei, op het platteland van Dongen (Brabant). Connie van Marrewijk is een oud huisgenootje van mij, heeft samen met haar partner Maarten een plek gecreëerd waar teams en organisaties samen kunnen komen rondom thema’s als talentontwikkeling, samenwerking en vernieuwing.

Voor de overnachting hebben wij een klein hotel op loopafstand van Pluk gereserveerd.

Heb je interesse? Wil je meer weten of eerst persoonlijk kennismaking? Dat kan, mail naar jet@centenocoaching.nl of bel 06 25 36 00 18.

Tijd

24/11/2022 - 25/11/2022 (Gehele dag) PST(GMT+02:00)

Get Directions