Skip to main content

Hoe kun je luisteren naar je Spirit?

Een boodschap misschien wel nieuw verhaal wil naar buiten komen, zoekt haar weg, met zachte kracht. Ze zit nog vast als een sluier aan een tak. Golvend in de wind, zijdezacht meebewegend trekt ze mijn aandacht. Een spel om naar te kijken. En een uitnodiging om haar los te maken en me met haar mee te laten voeren naar wie weet waar. De wind staat bij de American Natives voor spirit. Wat wil mijn spirit mij laten horen? Ik ben nieuwsgierig naar het verhaal dat zij mij deze keer wil vertellen. Ik weet het nog niet, maar laat me graag strelen door de wind, optillen en meevoeren naar een hoogte zonder mitsen en maren, naar waar slechts glijden geldt. Daar zal ik verder zien dan ik nu kan kijken.

Durf jij je ook mee te laten nemen? Ook al weet je niet waarheen of waarom? Durf jij jouw spirit te erkennen en te kijken voorbij je fysieke, mentale en emotionele lichaam? Jouw spirit kan verhalen vertellen vanuit een wijsheid die geldt voor iedereen, waar ook ter wereld, maar dan precies op maat gemaakt voor jou. Passend bij wat voor jou in jouw leven nu de aandacht vraagt.

Hoe kun je luisteren naar je spirit? Je kan mediteren of wandelen, haar ontmoeten in een opstelling. Haar uitnodigen met stilte of in de natuur. Je kan haar bekrachtigen door haar te uiten. Dansen, schrijven, schilderen, boetseren, noem maar op alles waarmee jij haar verhaal laat zien of horen. Spirit wordt manifestatie. Bij iedere manifestatie wordt zij krachtiger, duidelijker en zal zij jou gidsen in het volgen van jouw levensstroom. Soms zul je het niet durven geloven of begrijpen. Je kunt nog niet zien wat zij al weet. Jouw blik is misschien vertroebeld of gefocust op een andere richting. Luister naar haar, vertrouw haar, ook al maakt het je doodsbang of voelt het belachelijk of naïef. Dat zijn slechts emotionele en mentale blokkades. Laat je meevoeren, ervaar dat alles beweging is en dat jouw bereik vele malen groter is dan je nu voor mogelijk houdt. Dat je tot veel meer in staat bent, dan je denkt of misschien wel durft te wensen. Jouw grootsheid zit in het wezen dat jij bent en de belofte die jij met je meedraagt. Luister naar je spirit en je zult die belofte meer dan waarmaken.

Wil je oefenen in het luisteren naar jouw spirit? Tijdens de Reis van de Heldin (start 10 november) luisteren we volop naar de spirit van de vrouw in jou. Welk verhaal wil zij jou op dit moment in je leven vertellen? In opstellingen laten wij haar bewegen in ons lichaam. Opent zij de weg van voelen naar begrijpen.

Dit is wat mijn spirit mij nu liet horen. ‘Vertel over mij en nodig andere vrouwen uit om samen te komen, naar hun spirit te luisteren en naar de verhalen van andere zusterspirits. Laat vrouwen hun innerlijke kracht en bezieling ontdekken en ruimte geven.’ Ik heb naar haar geluisterd en deze uitnodiging geschreven. Vanaf hier zal de wind haar verder dragen.