Skip to main content

WAT NIEUW IS, BLIJFT NIET NIEUW

Als ik aan nieuw denk, zie ik meteen mijn kindervoeten met nieuwe schoenen. Super trots bekeek ik ze van alle kanten. Ik genoot van de kleur, de glans, de vorm en zelfs de geur. En dan kwam eindelijk het moment dat ik ze naar buiten aan mocht, maar ik was de straat nog niet uit of ik struikelde en voelde de neus over de stoep schaven. En hoe hard ik ook met de mouw van mijn jas of met spuug wreef, niets hielp. De schade was onomkeerbaar.

Dat moment van met nieuwe schoenen naar buiten mogen gaan, was trouwens altijd op zondag. De dag van familie bezoek in ’t mooiste goed. Zo deden wij dat in Zuid- Limburg. Wat een tijd! Zodra ik in Leiden ging studeren heb ik dat gebruik meteen vaarwel gezegd.

Het leven is niet zo veel anders dan een nieuw paar schoenen. Je loopt krassen op, vaak als je ergens nog niet zo bekend mee bent. Maar wat nieuw is, blijft niet nieuw. Gelukkig maar. Je leert steeds beter vallen en opstaan. Net zoals leer wordt het leven soepeler als je het draagt en erin beweegt. Geniet dus van het nieuwe, berg het niet op, maar be-leef het voluit!