Skip to main content

IN LIEFDE VERGROEID

 

Ik heb van die brede schouders

Van die stevige

Sterk geworden van al het dragen

Als ik binnen kom, dan vallen ze meteen op

 

Magneten zijn het

Trekken alles aan wat ook maar een beetje los zit

Voor sommigen zijn het bijzettafeltjes

Hebben zij de handen vrij

 

Ik maak een krachtige indruk

Goh die kan wat aan!

Maar god wat is het zwaar

Al die balast

 

Als ik ze nou eens laat hangen

Glijdt alles er dan vanaf?

Wie raapt het dan op?

Ben ik dan zwak?

[dfd_spacer screen_wide_resolution=”1280″ screen_wide_spacer_size=”20″ screen_normal_resolution=”1024″ screen_tablet_resolution=”800″ screen_mobile_resolution=”480″]

LOYALITEIT

Een kind wordt door haar onbewuste loyaliteit aan het familiesysteem gezogen naar lege plekken of naar plekken waar steun nodig is. Zo komt het als het ware op de plek van een volwassene terecht. Vaak is dit moeder of vader. Een kind wordt dan al jonge leeftijd bijvoorbeeld de moeder van haar moeder, of de vrouw die haar man wel begrijpt. Een patroon dat op zo’n jonge leeftijd ontstaat, laat je niet zomaar los. Daarvoor moet je eerst vastlopen.

GROEIPIJN

Als een kind in liefde gebonden aan het systeem opgroeit, krijgt het op een later moment alsnog groeipijn. Als volwassene loopt het vast door het patroon waar het ooit zo groot in is gegroeid. Stilstaan bij de relatie met de eerste verzorgers is de sleutel om los te laten dat wat niet van haar is, te vinden wat verloren leek om van daaruit verder de groeien.

MOEDER & VADER

Workshop over de relatie met je Moeder, je Vader of een individuele sessie geeft jou inzicht in jouw patronen en hoe je daaraan voorbij kunt groeien. Wil je meer informatie mail jet@centenocoaching.nl of bel me 06 25 36 00 18.